Placeholder

Genieten aan de Turkse Rivièra

De afgelopen weken lichtten we in samenwerking met Neckermann steeds verschillende bestemmingen uit, om alvast in de vakantiestemming te komen voor de zomer van 2013. Misschien hebben we het beste wel voor het laatst bewaard: de prachtige, uitgestrekte Turkse Rivièra.

Je komt er niet alleen naartoe vanwege het fijne klimaat en de vriendelijke mensen, juist het aanbod aan activiteiten onderscheidt deze kuststreek van veel andere zonbestemmingen. Hoe fijn is het om een paar dagen luieren aan het strand af te wisselen met het ontdekken van de omgeving, en stoere activiteiten in je vakantie?

Een goede voorbereiding is het halve werk, en daarom zetten wij samen met Neckermann alvast de leukste activiteiten voor jou op een rij.

Phaselis
Phaselis is een schiereiland dat omringd wordt door de azuurblauwe zee, en waar het strand dankzij de zeewering vlak voor de kust langzaam afloopt in zee. De geschiedenis voel en zie je hier overal: de dakpannen uit de Romeinse tijd die je hier nog steeds op het strand vindt, maar ook het Romeinse amfitheater doet je versteld staan.

Tijdens een wandeling over het schiereiland ontdek je steeds nieuwe opgravingen, en waan je je in andere tijden. Phaselis vanuit de lucht bekijken is sinds 2007 ook mogelijk: via een kabelbaan wordt je naar de berg Tahliti gebracht (2400 meter!) vanwaar je een adembenemend mooi uitzicht hebt over de omgeving.

Quadsafari
Voor de echte stoere types onder ons kan het actieve element een paar tandjes omhoog: ga voor avontuur, adrenalinekicks en actie tijdens een quadsafari in het Taurus-gebergte. Vanzelfsprekend krijg je vooraf een duidelijke instructie, waarna je vertrekt voor een toer door beekjes en over rotsblokken, langs indrukwekkende uitzichten en de mooie natuur die je in het Taurus-gebergte vindt.

Onderweg wordt er natuurlijk even gestopt voor een fotomoment, want niets leuker dan bewijs voor het thuisfront! Na een dag vol in beweging voel je pas je spieren: een relaxdag aan het strand na deze stoere tocht is dan ook geen overbodige luxe.

Rafting
De smaak van adrenaline te pakken? Dan is rafting vast ook iets voor jou. Na een tocht door de bergachtige binnenlanden, langs naaldbomen en oude Romeinse bruggen, word je naar base camp van Air Raft gebracht. Hier krijg je duidelijke instructies over hoe te handelen op het vaak heftige water. Eenmaal aan boord van het raft voel je direct de kracht van het water en doemt de eerste stroomversnelling op.

Geschrokken gezichten en een grote golf water die je verfrist. De schrik maakt snel plaats voor gelach: op naar de volgende stroomversnelling! Hou je vooral goed vast, en geniet van de omgeving. Na deze inspannende sessie staat er een heerlijke lunch voor je klaar – inbegrepen in het rafting pakket.

Sail away
Ben je na alle actie toe aan wat meer rust, dan is een dag op het water aan boord van een heus zeilschip een echte aanrader. Je geniet van de waanzinnige uitzichten van de misschien wel mooiste kust van Turkije. Vergeet je zonnebrand niet, op het water verbrand je extra snel.

Afkoelen doe je tijdens een fijne duik in het kristalheldere water, waar gedurende de dag voldoende tijd voor is. Echt ontspannen! Uiteraard wordt er ook voor de inwendige mens gezorgd: een heerlijke lunch met lokale lekkernijen en voor de liefhebber verse vis, wordt geserveerd door de gastvrije bemanning.

Komende zomer ook genieten in aan de Turkse Rivièra? Bekijk dan direct het online aanbod op de site van Neckermann. Bij het reisbureau vind je ook de uitgebreidere inspiratiemagazines, die je gratis kunt ophalen voor nog meer inspiratie voor komende zomer.