Placeholder

Geheim over de grens: Münster

Je hoeft niet ver te reizen voor het echte vakantiegevoel. Binnen een paar uur ben je in Duitsland. Wij kunnen na ons bezoek maar één ding concluderen: perfect om er even tussenuit te gaan.

Het gebied net over de Duitse grens biedt veel mogelijkheden: mooie natuur, winkelen, cultuur of een sportieve vakantie, het kan allemaal. Wij werden door het Projectbureau voor Toerisme uitgenodigd om het zelf te beleven en kennis te maken met het geheim over de grens. 

We reisden hiervoor onder andere af naar de stad Münster. Voor wie deze stad ook wil bezoeken, hebben we een aantal tips op een rijtje gezet.

Shoppen in het centrum van Münster
Wanneer je in Münster winkelt, kun je ook genieten van de mooie gevels van de panden. Nieuwe en oude gebouwen zijn perfect met elkaar verweven in het straatbeeld. Het centrum ziet er leuk uit en je kunt er goed shoppen. Van de ketens, tot design en aparte boetiekjes, je vindt het er allemaal. Wie zwanger is of jonge kinderen heeft, mag het kinderwarenhuis Mukk niet overslaan. 

Beautyproducten inslaan
Niet voor niets zijn er Nederlanders die hun beautyproducten over de grens shoppen. Make-up, shampoo, haarverf, veel producten zijn in Duitsland iets goedkoper.

Je gezondheid boosten
Qua gezondheidsproducten zoals kruiden voor in bad, smeersels en biologische producten heb je in Duitsland een ruimere keuze. je kunt hiervoor naar een drogisterij, maar ook naar een reformhaus of één van de grote biologische supermarkten.

Voldoende ontspannen
Vaak ga je een weekendje weg om even weg te zijn van je dagelijke bezigheden. Ontspanning is dan belangrijk. In de omgeving kun je heerlijk wandelen door de natuur. Heb je tijd over? Een bezoek aan een kuuroord behoort ook tot de mogelijkheden. Op ongeveer een uur rijden vind je het kleine stadje Bad Bentheim met haar kuuroord.

Door de stad (en de omgeving) fietsen
Je verwacht het misschien niet, maar ook in Münster staan er rijen met fietsen bij het station. De stad is een echte fietsstad, inclusief fietspaden en een 4,5 kilometer lange fietsboulevard rondom het centrum. Heb je genoeg van de stad gezien op de fiets? Dan zijn er in de omgeving fietsroutes te vinden.

Ontdek waar de vrede van Münster getekend is
De geschiedenis van Nederland en Duitsland zijn nauw met elkaar verbonden. In Münster kun je het stadhuis bezoeken waar de vrede van Münster is ondertekend.

Maar er is meer…

Münster en de omgeving bieden voor ieder wat wils. Cultuur, natuur, shoppen en sport. Münsterland, het gebied waarin Münster ligt, staat bijvoorbeeld ook bekend als paardenregio, perfect voor ruiters. En zo is er nog veel meer. Kijk voor meer informatie op www.geheimoverdegrens.nl.

 

  

1. In deze zaal werd de vrede van Münster ondertekend. 2. Onze prachtige hotelkamer in het Factory Hotel (aanrader!). 3. In het centrum van Münster zijn een aantal mooie gevels te zien. We moeten bekennen dat er over deze foto een filter heen zit. 4. De buitenkant van het Factory Hotel. Hierin vind je naast hotelkamers meerdere restaurants, een bar, een club en zalen die je kunt afhuren. 5. De Prinzipalmarkt. 6. Zelfs met grauw en regenachtig weer wordt de markt van Münster goed bezocht. Iedere woensdag en zaterdag staat deze op het plein voor de kerk. In Duitsland is je gulden trouwens geen daalder waard op te markt, hier wordt de markt juist bezocht voor luxere producten.