Placeholder

Geef eens vaker een bloemetje!

Nederlanders vinden een boeket geven leuker dan een bloemetje krijgen. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van Bloemenbureau Holland.

Uit het onderzoek – dat onder 500 Nederlanders werd gehouden – blijkt bovendien dat bloemen het meest worden gegeven bij een verjaardag (72,7 procent). Meer dan de helft geeft een boeket wanneer ze op visite gaan en zo’n 46 procent geeft blommen bij een diploma-uitreiking of andere overwinning. We zitten dus niet verlegen om bloemen, lijkt het zo. Toch zou bijna een derde van de Nederlanders vaker een boeketje willen geven.

Om deze reden is Bloemenbureau Holland een actie gestart. Via mooiwatbloemendoen.nl worden er daarom 100 dagen lang boeketten weggegeven voor 100 verschillende redenen. Je bent de liefste vriendin van de wereld, je zus heeft lekker voor je gekookt, je vader heeft jouw band geplakt: het zijn allemaal ‘geefmomenten’ voor een mooie bos bloemen.

Shoptip: ArtBags van Dick Bruna, PiP Studio en Viktor & Rolf >

Populaire bloemen
Bijna de helft van de Nederlanders bombardeert trouwens rozen tot de absolute favoriet. Daarna volgt de zonnebloem (6,4 procent) en de lelie (6,2 procent). Waarom de roos zo populair is? Misschien omdat de bloem schijnt te staan voor onder andere liefde en vertrouwen. De zonnebloem staat weer vruchtbaarheid, kracht en levenslust en de lelie voor zuiverheid en eenheid.

Gepast boeketje?
Uit het onderzoek blijkt verder dat Nederlanders weinig van deze bloemensymboliek weten. Daarom heeft Bloemenbureau Holland ook een online bloemenvinder ontwikkeld. Welke symboliek heeft een bloem, hoe zit het met gelegenheden als begrafenissen of huwelijken? De tool geeft je het juiste bloemenadvies, zodat je altijd een gepast boeket kan geven.

Al gehoord van Join Feedback? Lees snel verder >