Placeholder

Gedumpte vrouw aantrekkelijk

Geloof het of niet, maar gedumpte vrouwen zijn aantrekkelijker voor mannen dan vrouwen die zelf iemand aan de kant hebben gezet.

Onderzoekers van de University of Michigan kwamen tot deze opmerkelijke conclusie nadat ze een grote groep mannen en vrouwen ondervroegen. Het grappige? Bij vrouwen is het precies omgekeerd. Zij gaan eerder achter een man aan die zelf de relatie verbrak dan wanneer hij werd gedumpt.

Status en daadkracht
De onderzoekers zelf waren ook erg verbaasd door de resultaten. Zij hadden verwacht dat zowel mannen als vrouwen meer sympathie zouden hebben voor wie de relatie verbrak, omdat dit zou duiden op een hoge status, hoge verwachtingen en daadkracht.

Toch is er wel een verklaring voor de resultaten: klassieke rolpatronen en culturele verwachtingen. Vrouwen verwachten dat mannen dominant zijn – en dat hij dus de relatie verbreekt – terwijl mannen verwachten dat vrouwen onderdaniger zijn. Vrouwen die de relatie verbreken zijn volgens mannen te kieskeurig en/of te onafhankelijk. Beter gezegd: hij is bang dat zij hem ook zal dumpen.

Tranen zijn daarentegen een afknapper voor mannen >

De ex-factor
Vrouwen zijn een stuk minder bang dat een dominante man hen gaat dumpen. Een man die een relatie verbreekt kan evengoed kieskeurig zijn, zijn macht misbruiken of bindingsproblemen hebben, vinden zij. Wanneer een man de relatie heeft verbroken betekent dat voor de vrouwen bovendien dat hij niets meer voor z’n ex voelt.

Kanttekening: deze resultaten gelden alleen als de persoon in kwestie op zoek is naar een vaste relatie. Voor een seksuele flirt maakt het niet of je werd gedumpt of iemand dumpte.

(