Placeholder

Happy single, maar toch op zoek

De meeste single Nederlanders zijn tevreden met hun vrijgezelle leven, maar iemand die het leven nóg leuker maakt is toch van harte welkom.

Datingsite Lexa.nl heeft ruim 3000 Nederlandse singles in de leeftijd van 25 tot 49 gevraagd of ze tevreden zijn met hun vrijgezelle leven. Maar liefst 70 procent is ‘happy single’, maar dat betekent niet dat ze niet op zoek zijn. Het merendeel van de ondervraagden geeft ook aan dat ze het geluk graag met een partner zou delen.

Ultieme vrijheid
Vrouwen zijn vaker tevreden dan mannen en voelen zich vaker gelukkig, met of zonder partner. Ook opvallend: slechts een kleine vijf procent van de ondervraagden beschouwt zijn single leven als de ultieme vrijheid en ziet ‘het alles kunnen doen en laten’ als reden om zich niet te binden.

Lees ook: vrouwen gooien hun man regelmatig in de make-over >

Serieuze singles
De singles werden ook gevraagd wat ze het liefst zouden doen als ze morgen een partner zouden ontmoeten. Bijna driekwart zou zich direct gaan voorbereiden om er zo goed mogelijk uit te zien op het moment suprême. Het minst populair was een flirt-tripje naar een vrijgezellenparadijs als Ibiza.

Wist je dat vrouwen steeds vaker voor seks betalen? >