Placeholder

Een weekmenu samenstellen

Zou jij je avondmaaltijden beter willen plannen? Begin met een weekmenu samenstellen.

De voordelen
Waarom zou je willen beginnen met een weekmenu samenstellen? Wij hebben 6 voordelen voor je op een rijtje gezet. Lees er meer over >>

Kies een vast moment
Ben je overtuigd? Kies dan iedere dag een vast moment om het weekmenu samen te stellen. Een goed moment om dat te doen, is nadat alle reclamefolders binnen zijn. Zo kun je in je weekmenu rekening houden met de aanbiedingen.

Wanneer wil je boodschappen doen?
Bij het maken van je weekmenu is het handig om rekening te houden met wanneer je boodschappen doet. Zorg dat je ingrediënten die vers moeten blijven niet vijf dagen na je boodschappen op het menu zet.

Hou rekening met de agenda
Eten jullie deze week iedere avond met zijn allen, komen er anderen eten? Dat zijn allemaal vragen om rekening mee te houoden in de weekplanning. Hebben jullie een bepaalde avond niet zo veel tijd? Zorg dat er dan een maaltijd op het menu staat die niet te veel bereidingstijd heeft.

Wat moet er op het menu?
Kies de gerechten die je deze week wilt eten. Hou rekening met variatie en ingrediënten die je eventueel in meerdere gerechten kunt gebruiken. Is er nog iets over van vorige week? Verwerk dat ook in je weekmenu.

Maak je boodschappenlijst
Stel tot slot je boodschappenlijst samen met daarop alle ingrediënten die je deze week of de komende dagen nodig hebt.

Pin je niet vast
Een weekmenu is handig en heeft voordelen, maar is niet heilig.

Heb jij nog goede tips om een weekmenu samen te stellen?

Inspiratie