Placeholder

Do’s en Don’ts tijdens daten

Wat zijn de grootste afknappers en wat moet je juist wel doen tijdens een afspraakje? Datingwebsite Lexa.nl deed onderzoek.

Als eerste: vrouwen moeten in plaats van sexy juist casual gekleed gaan op een eerste date. Maar liefst 85 procent van de mannen geeft aan een vrouw het liefst casual gekleed te zien. De helft van de vrouwen geeft aan een man het liefst in jeans met een overhemd en sneakers te zien op het eerste afspraakje.

Hoe, wat, waar?
Volgende stap: waar spreek je af? Bijna 45 procent van de singles spreekt voor de eerste date het liefst af in een restaurant. Op de tweede en derde plek staan het café en het strand.

Maar wat kan er tijdens de date nog misgaan? Als grootste afknapper wordt het gebrek aan gespreksstof aangegeven. Daarna komen smakken of alleen oog hebben voor de omgeving.

Grappig: het blijkt dat single vrouwen zich geëmancipeerd gedragen bij het betalen van de rekening in een restaurant. 84 procent van geeft aan de helft van de rekening te betalen.

Sms’en vs. bellen
Verder blijkt dat sms’en het favoriete communicatiemiddel onder de vrijgezellen is. Ruim de helft van de vrouwen stuurt de volgende dag een sms, een derde van de mannen diezelfde avond nog.

Opmerkelijk: bellen na een date doen er maar weinig. Bijna 25 procent van de mannen belt de volgende dag en maar 6,4 procent van de vrouwen waagt zich aan een belletje.

Detail: als na een geslaagde date de nacht bij elkaar wordt doorgebracht, verwacht ruim 80 procent van de singles dat er samen ontbeten wordt.

Zelf ook aan het daten? Datingexpert Rhijja Jansen heeft nog een tip: ‘Veel singles zijn bang voor dodelijke stiltes tijdens een eerste date. Dit kun je voorkomen door bijvoorbeeld van tevoren vragen te bedenken die je kunt stellen als er een stilte valt. Wanneer je eerste date via internet tot stand is gekomen, levert het online profiel van iemand ook gespreksstof op.’