Placeholder

De Michelin gids is weer geüpdate

De gastronomie in Nederland is constant in kwaliteit en we kennen veel toprestaurants. Tijd om te kijken wat er nieuw is in de Michelin gids van 2013.

Wat de Michelin gids zo bijzonder maakt, zijn de onafhankelijke beoordelingscriteria die in 23 landen hetzelfde zijn. Dit zorgt voor een brede en betrouwbare selectie restaurants.

Wat is er dit jaar veranderd in de gids?

Drie nieuwe tweesterrenrestaurants

 • Aan de Poel in Amstelveen heeft er een tweede ster bijgekregen. Een succes voor zowel lunch als diner.
 • Ook De Treeswijkhoeve in Waalre heeft er een tweede ster bij gekregen. De chefkok heeft de keuken van zijn ouders laten evolueren naar een persoonlijke eigentijdse stijl.
 • &samhoud places in Amsterdam is nieuw en sleept direct twee sterren in de wacht.

  Vier nieuwe éénsterrenrestaurants

 • Bloks in Amersfoort is uitgegroeid van Bib Gourmand tot een éénsterrenrestaurant met een verfijnde en sierlijke keuken.
 • Het nieuwe restaurant dat hoort bij hotel de l’Europe heeft ook een ster verdiend: Bord’eau in Amsterdam onderscheidt zich door de sobere en tegelijkertijd elegante keuken.
 • Kaagjesland in Reeuwijk laat de afgelopen jaren een constante groei in kwaliteit zien, sterwaardig dus.
 • Een fusion tussen smaken uit Oost en West. HanTing Cuisine in Den Haag trekt een gevarieerd, veelal jong publiek.

  Bib Gourmand
  De Michelin gids beperkt zich niet tot de sterrenrestaurants. Er is ook een selectie gemaakt van 105 adressen die onderscheiden worden met een Bib Gourmand. Deze restaurants serveren heerlijke maaltijden voor een betaalbare prijs.

  Ben je benieuwd naar alle 706 restaurants en 579 hotels in de Michelin gids? Vanaf 29 november 2012 is de gids te koop voor €19,95. Je kunt hem onder andere bestellen bij AKO.nl.

  Heb jij wel eens in een sterrenrestaurant gegeten?