Placeholder

De leukste apps

In de rubriek .com in Santé lees je iedere maand de leukste digitale tips. Hieronder vind je nog even de leukste sport-, beauty- en food-apps van deze maand op een rijtje.

Simpel stoppen
Sporten is nóg fijner wanneer je niet rookt: al een paar weken nadat je bent gestopt, kun je beter ademen tijdens een stevige workout. Stoppen gaat makkelijker met de ExSmokers iCoach. De app heeft dagelijks tips, geeft veel gezondheidsinfo en er is een paniekknop voor de momenten dat je er eentje wilt opsteken.

Download de app in iTunes of Google Play.

Bandage
Enkel verzwikt, of kan je wel wat ondersteuning gebruiken? Preventief tapen helpt. Als het goed gebeurt, loop je minder kans op blessures. De app Tapewijzer van het Sportmedisch Centrum  van de KNVB laat aan de hand van duidelijke filmpjes, plaatjes en uitleg zien hoe je ’t doet.

Download de app in iTunes.

Yogamaster
Kijk jij je yogadocent ook wel eens glazig aan, omdat je niet weet waar je je mula bandha moet zoeken. Met deze app leer je 120 houdingen
 stuk voor stuk uit het hoofd.Je weet straks precies hoe je welke positie moet aannemen.

Download de app voor €1,79 in iTunes.

Even scannen
Gebruik je het liefst natuurlijke producten op je huid, maar zie je door de bomen van keurmerken en logo’s het bos niet meer? Om je te helpen heeft Milieu Centraal de Keurmerkenwijzer uitgebracht. Je kunt in de winkel een label scannen en lezen wat de garanties zijn voor eerlijke kleding en natuurlijke cosmetica.

Download de app in iTunes of Google Play.

Verspil niks
De Kook-App van Atag wil voedselverspilling tegengaan met recepten voor ingrediënten die je nog in huis hebt. De opbrengst gaat naar een programma van Unicef Nederland dat ondervoeding bij kinderen in Guatemala bestrijdt.

Download de app voor €2,39 in iTunes.

Meer .com tips? Kijk dan in het januarinummer van Santé.