Placeholder

Dag van de linkshandigen

10 tot 15 procent van de mensen is linkshandig. Dat kan best lastig zijn in een wereld waar de meeste mensen rechtshandig zijn.

Het eerste probleem waar linkshandigen tegenaan lopen, is waarschijnlijk wanneer zij op de basisschool met een schaar moeten knippen en leren schrijven. Met je linkerhand veeg je de inkt van je vulpen makkelijker weer uit.

En verder…
Veel bedieningsknoppen van apparaten zitten aan de rechterkant en het kan lastig zijn deze met links te bedienen. Een kettingzaag aanzetten, is een uitdaging (en kan zelfs gevaarlijk zijn!), computermuizen speciaal ontworpen voor de rechterhand zijn slecht voor linkshandigen, leren breien en haken kan niet worden voorgedaan en zelfs de standaard van een fiets uitklappen kan onhandig zijn.

Oefening baart kunst
Voor de meeste problemen ontdek je als linkshandige foefjes, waardoor het amper problemen zijn te noemen. Toch zijn rechtshandigen zich nauwelijks bewust van deze obstakels voor linkshandigen en daarom is het op 13 augustus linkshandigendag.

Voordelen
Als linkshandige ben je ook in het voordeel. Veel creatievelingen zijn namelijk links. Ook bij sporten ben je vaak in het voordeel. De meeste sporters zijn namelijk ingesteld op een rechtshandige tegenstander. Use that power!

Ben jij linkshandig en loop je wel eens tegen problemen aan, of vind je het maar onzin?