Placeholder

Carnavalskostuums

Van scheetkussenpak tot wandelende cupcake, over drie weken is het weer Carnaval. Nog geen inspiratie voor een outfit? Dit is de top 5 carnavalskostuums.

Op 18 februari barst het verkleedfestijn weer los in het zuiden en oosten van het land. Uit data-analyse van shoppingsite Beslist.nl blijkt dat outfits dit jaar niet zomaar aangeschaft worden, maar eerst gedeeld worden via social media voor eventuele goedkeuring.

Carla Vaandrager van Beslist.nl: ‘We zien dat de online consument Twitter, Hyves en Facebook actief inzet om aan hun vrienden op de online netwerken te laten zien wat ze zijn tegengekomen. Vorig jaar was social shopping tijdens Carnaval nog niet zo ingeburgerd als dit jaar. Vrienden werden natuurlijk al betrokken bij de keuze voor een outfit, met name door vrouwen, maar nu gaat dat via social media.’

Lees ook: vakantie verdrijft januari-blues >

Scheetkussen
Van plan om in een scheetkussenpak het feest ‘onder de rivieren’ te vieren? Je bent niet de enige. Het scheetkussen staat op nummer vijf in de meest populaire mannenkostuums dit jaar. Welke er nog meer in de top 5 staan? Onder andere de cupcake en de dikke ballerina. De meest populaire kostuums van dit jaar zijn:

Meest populaire vrouwenkostuums
1. Legerkostuum
2. Catsuit politie
3. Cupcake
4. Duivelse engelenjurk
5. G.I. Janet

Meest populaire mannenkostuums
1. Harige Baywatch babe
2. Dikke ballerina
3. Patrick de Zeester
4. Borat
5. Scheetkussen