Placeholder

Boekentip: My Favorite Wines

Wijnliefhebbers, opgelet! Weer eens de naam van die goede wijn vergeten? Met het boekje My Favorite Wines kun je alles bijhouden en opschrijven, van je lievelingswijn tot je beste wijn-spijscombinaties.

Van plan om dit weekend een wijntje in huis te halen? Rij dan meteen langs het postkantoor of de boekenwinkel voor My Favorite Wines. Het rode boekje staat bomvol handige lijstjes om zelf vergaarde wijnkennis in te vullen. Zo kun je opschrijven wanneer je wijnen op dronk zijn, wat je favoriete wijn-spijscombinaties zijn en hoe een wijntje precies smaakte. Fijn, want zo kun je alles over je wijnvoorkeur teruglezen én doordat je het opschrijft, onthoud je veel dingen stukken beter.

Nog zo’n leuke boekentip voor de fijnproevers >

Wit of rood
Hoewel je vooral zelf aan de slag gaat met het boekje, staat ‘ie ook vol handige informatie en tips. Zo leer je wat kleur, geur en smaak vertellen over een wijn, maar ook hoe bepaalde geuren in een wijn terechtkomen. Zie je soms door de bomen het bos niet meer? Met een overzichtelijke rode- en witte smaakkaart wordt op een rijtje gezet welke druif voor welke wijn zorgt en wat daar de eigenschappen van zijn.

Handig: hij is klein genoeg om in je tas te passen, dus je hebt overal je wijnkennis paraat. Proost!

My Favorite Wines ligt nu in alle boekhandels en is online verkrijgbaar voor € 12,50 via o.a. bol.com.

Meer shoptips >