Placeholder

Bijna helft singles liegt op datingsite

De profielen van 41% van de singles op datingsites zijn niet helemaal eerlijk.

Singles liegen in hun profiel het meest over gewicht, leeftijd, rookgedrag en opleidingsniveau. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 750 singles ondervroeg over het waarheidsgehalte van hun datingprofiel.

De top 10 leugens:

1. Gewicht
2. Leeftijd
3. Rookgedrag
4. Opleidingsniveau
5. Beroep
6. Alcoholgebruik
7. Verouderde foto plaatsen
8. Karaktereigenschappen
9. Kinderwens
10. Geloofsovertuiging

Onzekerheid
De meeste singles verfraaien hun profiel uit pure onzekerheid. Het vertellen van de naakte waarheid roept de angst op om nauwelijks of geen reacties meer te krijgen. Een minderheid vindt het gewoon leuk om zichzelf mooier te maken dan ze in werkelijkheid zijn en een klein deel gaat ervanuit dat iedereen het doet, dus dat hij of zij daarom niet kan achterblijven.

Door de mand
Interessant is dat slechts 4% van de singles meestal direct door de mand valt bij een ontmoeting in real life. Zo’n 40% komt weg met de leugentjes om bestwil. Slechts 14% van de ondervraagden heeft besloten om na een aantal negatieve ervaringen het datingprofiel eerlijker in te vullen. Maar liefst 60% vindt overigens dat datingsites zelf meer middelen moeten inzetten om profielen op waarheidsgehalte te controleren.

Social media
Opmerkelijk is dat maar liefst 61% van de singles er geen vertrouwen in heeft dat profielen op betaalde datingsites van betere kwaliteit zijn dan op de gratis varianten. Er wordt overigens door de single zelf ook behoorlijk wat research verricht alvorens het tot een ontmoeting komt. Bijna 70% zoekt vooraf op Hyves, Facebook en andere social media naar meer informatie over de potentiële kandidaat.