Placeholder

Berlijn beste stedentrip van Europa

Berlijn is de meest populaire stedentrip van Europa, op de voet gevolgd door Krakau en Rome. Dit blijkt uit onderzoek van vakantiebeoordelingssite Zoover onder ruim 85.000 meningen van vakantiegangers.

Tijdens de beoordelingen van de vakantievierders werd gekeken naar aspecten als sfeer, cultuur, uitgaansleven, de kwaliteit van de hotels en de populariteit van de stad. Een goede tweede plek gaat naar de Poolse hoofdstad Krakau en de derde plaats is voor Rome.

Berlijn beste stad van Europa 2011
Waarom Berlijn zo goed scoort? De toeristen geven de Duitse hoofdstad vooral veel punten voor de cultuur, sfeer, omgeving en het nachtleven. Ook de Duitse hotels scoren gemiddeld maar liefst een 8,5. Verrassend is vooral de tweede plek voor Krakau. De stad wordt vooral geroemd om haar cultuur en sfeer (9,1) en heeft volgens reizigers ook de beste hotels in de 4-5-sterren categorie. Hoewel Krakau met een 9,1 hoog scoort op het gebied van cultuur, behaalt Rome met een 9,4 van alle steden de hoogste score.

De eerste Nederlandse stad die te vinden is op de lijst, is Maastricht op plaats acht. Amsterdam staat pas op nummer vijfentwintig. Onze hoofdstad scoort het hoogst op cultuur en nachtleven (8,5), maar het gemiddelde gaat vooral omlaag door de beoordelingen van de 1-,2- en 3-sterrenhotels (6,7).

Een gezondere leefstijl, afvallen, stoppen met roken… Dit jaar ga je jouw goede voornemens waarmaken >