Placeholder

Apart slapen

Tegen elkaar aankruipen in bed, samen in slaap vallen. Het klinkt romantisch en misschien wordt het door velen zelfs gezien als de norm binnen een relatie.

Veel mensen denken dat ze samen beter slapen, maar wanneer hun hersenactiviteit in de gaten wordt gehouden, blijkt dat ze vaak wakker worden door beweging of geluid. Gewoel of gesnurk naast je kan je behoorlijk uit je slaap houden. Het gevolg hiervan is dat je minder makkelijk in een diepe slaap valt, dat blijkt uit een recente hersenstudie.

Twee bedden, twee slaapkamers
Voor veel stellen heeft apart slapen een negatieve bijklank, maar het kan juist een postieve invloed op je relatie hebben. Je ergert je 's nachts niet meer aan elkaars slaapgewoontes en overdag ben je beiden beter uitgeslapen, wat weer een positief effect heeft op je relatie.

Proberen waard?
Kun jij niet goed slapen als je naast je partner ligt, of hij niet naast jou? Het kan schelen om aparte dekens en aparte matrassen te gebruiken. Je kunt ook in aparte bedden in één kamer slapen. Wil het nog steeds niet lukken en hebben jullie er de ruimte voor? Misschien is het dan toch de moeite waard om af en toe eens een nacht in aparte kamers te slapen.

Slaap jij beter als je het bed voor je alleen hebt?