Placeholder

Anoniem SOA-alarm

Waarschuw vanaf nu anoniem je bedpartner(s) via SoaAlarm.nl.

In Nederland lopen jaarlijks zo’n honderdduizend mensen een seksueel overdraagbare aandoening (SOA) op. Vooral jongeren en studenten lopen een groot risico op een SOA, omdat ze veel kortdurende relaties hebben en lang niet altijd een condoom gebruiken. Chlamydia, gonorroe en herpes zijn de meest voorkomende geslachtsziekten. Het informeren van bedpartners wil er nog al eens bij inschieten wanneer men de onaangename ontdekking van een SOA doet, met name bij de heren. Zo wijst onderzoek wijst uit dat 51 procent van de mannen hun bedpartners niet over hun SOA vertelt.

De meeste Nederlanders schamen zich om hun bedpartner(s) in te lichten over een SOA. Schaamte, reputatie en religie zijn de meest voorkomende argumenten van mensen die verzuimen hun intieme contacten te alarmeren bij een geslachtziekte. Maar niet zonder gevolgen: een SOA die te laat ontdekt wordt, kan voor gevaarlijke gevolgen zorgen.

SOA Alarm
Op de website SoaAlarm.nl kun je vanaf deze week gratis en anoniem je bedpartner(s) waarschuwen voor de geslachtsziekte die ze mogelijk hebben opgelopen.

Ontvang je een discrete e-mail van SOA Alarm? Dan krijg je direct belangrijke informatie over de geslachtsziekte, kun je zelf mensen inlichten en word je bovenal direct geadviseerd naar GGD of huisarts te gaan voor onderzoek en eventuele behandeling.

Meer over SOA’s >

Het onafhankelijke SOA Alarm verwacht dit jaar minimaal 10.000 meldingen te versturen en hoopt met dit initiatief de verspreiding van SOA’s te remmen en partnerwaarschuwing een boost te geven.