Placeholder

7x kerstfilms

Kerstfilms zijn te zoetsappig, maar stiekem wel leuk. Deze week heb je geen excuus nodig, je kunt zonder schaamte naar kerstfilms kijken.

A Christmas Carol
A Christmas Carol van Charles Dickens is het bekendste verhaal over kerst. De moderne verfilming uit 2009 met Jim Carrey moet je een keer gezien hebben. De gierige Scrooge krijgt op kerstavond bezoek van drie geesten, die hem ervan proberen te overtuigen dat kerst wél de gezelligste tijd van het jaar is.

The Polar Express
Een schattige animatiefilm over The Polar Express, een magische trein naar het huis van de kerstman.

The Grinch
In deze film kruipt Jim Carrey in de huid van de Grinch, een oude knorrepot die een hekel heeft aan Kerst. Toevallig woont de Grinch in een magisch land van de Who’s, een volk dat juist houdt van Kerstmis. Cindy Lou Who wilt weten waarom de Grinch niet in Kerstmis gelooft en gaat op onderzoek uit.

Love Actually
Acht koppels in Londen bereiden zich voor op kerst. De ultieme romantische film over liefde en vriendschap.

Home Alone
Wat kunnen we hier nou over zeggen? Voor sommigen is deze filmreeks een jeugdsentiment. Heerlijk om terug te kijken rond de feestdagen.

Jingle All The Way
Zakenman Howard Langston is in alle drukte vergeten een kerstcadeau voor zijn zoon te kopen. Op kerstavond gaat hij op pad om zijn lievelingsspeelgoed Turbo Man te gaan kopen. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar Howard heeft er álles voor over.

Single Santa seeks Mrs. Claus
Beth is een alleenstaande moeder, die leeft voor haar carrière en haar zoontje. Ze wordt verliefd op Nick. Niet zomaar een man, hij blijkt de zoon van de kerstman te zijn.

Wat zijn jouw favoriete kerstfilms?