veelvoorkomende-quarantaineruzies-stellen

5 veelvoorkomende quarantaineruzies tussen stellen

Werken jij en je partner nu allebei thuis en vliegen jullie elkaar af en toe in de haren? Jullie zijn niet de enigen… De quarantaine vraagt heel veel van stellen op het moment en er zijn dan ook een aantal ruzies die nu veel voorkomen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet zodat je weet dat je niet de enige bent én hoe je ermee om kan gaan!

1. Geldgerelateerde ruzies

Een van de meest voorkomende issues tussen stellen, of dat nu tijdens de pandemie is of niet, is hoe ze hun financiën aanpakken. Of je nu een enorme spaarder bent en je partner het liefst nu geld uitgeeft of andersom, je kan niet verwachten dat jullie het op ieder financieel vlak eens zullen worden. En dat is oké, zolang je maar kan bespreken hoe je je daarbij voelt. Zeker nu veel mensen hun baan kwijtraken door de pandemie en jullie misschien op één inkomen leven nu is het belangrijk om te blijven praten over geld. Geld kan immers zekerheid bieden en dat is een essentiële menselijke behoefte. Neem dus de tijd om elkaars standpunten te begrijpen en blijf hier met elkaar over praten om misverstanden en ruzies te voorkomen.

Lees ook: ‘Wat is het ideale leeftijdsverschil in een relatie?

2. Oppervlakkige ruzies

Werd je net nou echt boos over of je ei wel lang genoeg heeft gekookt of niet? Je werd misschien boos om een ei, maar in realiteit is het waarschijnlijk de frustratie van de quarantaine die je irriteerde. Veel stellen hebben ruzies over schijnbaar oppervlakkige dingen die verbloemen wat er op een dieper level eigenlijk dwarszit. Vaak is dat de onderliggende oorzaak dat je je niet gewaardeerd, gehoord of zelfs geliefd voelt. Probeer daarom even adem te halen als iets kleins je irriteert en probeer erachter te komen waar je nu echt boos om bent, dan kun je dat met elkaar bespreken. Ben je verveeld en gefrustreerd? Focus dan op jezelf blij maken en bespreek dit openlijk met je partner.

3. Ruzies over kinderen, prioriteiten en planning

Nu jullie veel thuis aan het werk zijn en de kids ook homeschooling krijgen, is het flink lastig om alles thuis in goede banen te leiden. Het gevolg? Dat jij en je partner gaan kibbelen over hoe jullie dit allemaal aan moeten vliegen. Als we het gevoel hebben dat we geen grip hebben op onze planningen, is het een natuurlijke reactie om ertegen te gaan vechten en overstuur te raken wanneer onverwachte verstoringen ons van de baan helpen. En ja, dat reageer je dan vaak af op je partner. De sleutel tot succes is compromissen sluiten en als een team samenwerken. Dat vereist dat je goed met elkaar blijft communiceren en ook zorgt voor een back-up plan voor onverwachtse noodgevallen.

4. Ruzies over me-time

Voor de coronacrisis uitbrak had je waarschijnlijk voldoende tijd om bij te praten met vrienden, een drankje te doen met collega’s, een fitness-les te doen of een boek te lezen in je eentje. Maar tijdens de quarantaine is dat niet langer een optie. Het zou zomaar kunnen dat je overstuur raakt wanneer je partner een middagje ‘vrij’ neemt terwijl de wasbak vol staat met afwas en de kinderen rond lopen te stuiteren. Het is belangrijk dat jullie allebei investeren in jullie in je emotionele en mentale gezondheid investeren om hier samen doorheen te kunnen komen. Werk daarom samen om elkaar de tijd te gunnen je even terug te trekken en te ontspannen, zodat jullie samen stressvolle situaties beter aan kunnen.

5. Ruzies over Corona

Misschien maak jij je handen 20 keer per dag schoon en vind je partner dat complete onzin, of andersom. Either way, de maatregelen rondom het virus zijn voor veel stellen aanleiding voor flinke discussies. Dat kan komen omdat je lichaam het virus registreert als een bedreiging, waardoor het zichzelf voorbereidt om te vluchten of te vechten, waarbij stresshormonen vrijkomen. Probeer in gedachten te houden dat meningen en prioriteiten met de tijd kunnen veranderen, zeker wanneer ook de situatie begint te veranderen. Probeer geduld voor elkaar op te brengen en meer empathie naar elkaar te vertonen, dan is de kans groter dat je compromissen met elkaar kunt sluiten waar je je allebei tevreden bij kan neerleggen. Anders wordt dit een never-ending drama…

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen