Placeholder

4 slaapproblemen met oplossingen

Krijg je te weinig nachtrust omdat je partner snurkt, de dekens afpakt of alsmaar ligt te woelen? Dit zijn de oplossingen.

Probleem: slapen naast een snurker
Een veelvoorkomend probleem, maar daardoor niet minder vervelend.

Oplossing: Veel soorten snurken zijn gebonden aan een bepaalde slaaphouding. Als je op je rug slaapt, is de kans dat je snurkt groter. Je partner in een andere houding duwen kan helpen tegen snurken. Verder kunnen oordopjes een uitkomst zijn.

Probleem: slapen naast een woeler
Je partner ligt zo te woelen dat jij er niet van kunt slapen.

Oplossing: Probeer te achterhalen wat de oorzaak is van het woelen. Heeft je partner last van stress, rusteloze benen, of heeft het een andere oorzaak? Het helpt om allebei op een apart matras te slapen in een zo ruim mogelijk bed.

Probleem: slapen naast een dekendief
Je wordt 's nachts verkleumd wakker. Alle dekens liggen aan je partners kant.

Oplossing: Tijd voor een heel groot dekbed. Als dat niet helpt, kun je het best kiezen voor twee losse dekbedden.

Probleem: ochtendmens en avondmens
Jouw wekker gaat al bijna wanneer hij een keer het bed in duikt.

Oplossing: Het is niet de bedoeling dat jullie slaappatronen elkaar uit de slaap houden, of dat jullie minder vaak intiem zijn doordat jullie nooit samen in bed liggen. Praat er met elkaar over om tot een oplossing te komen.

Wist je dat… Als niet werkt is het misschien het overwegen waard om in aparte bedden of kamers te slapen. Volgens de National Sleep Foundation slaapt 11 procent van de koppels apart.

Beeld: Shutterstock