Placeholder

Recept voor Thaise garnalenspiesjes

Barbecue aan? Maak eens een andere spies dan anders.

Ingrediënten
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

  • 2 limoenen
  • 12 ongepelde rauwe reuzengarnalen
  • 2 el Thaise vissaus
  • 2 el gesmolten boter

Bereidingswijze
Pers de limoenen uit en leng het sap aan met water tot 750 ml. Was de garnalen in het limoenwater en laat goed uitlekken. Roer in een lage schaal de Thaise vissaus door de boter. Schep de garnalen door de boter.

Steek de garnalen op in water geweekte satéstokjes of op metalen spiesjes. Rooster de garnalen boven een matig hete barbecue in 5-8 minuten net gaar. Serveer er zoete chilisaus bij als dip.

Eet smakelijk!

Bekijk de rest van de recepten voor barbecuespiezen in het augustusnummer van Santé.

Recept en beeld: Beeldigbeeld/Stockfood