Placeholder

4 fouten die je maakt bij het verwijderen van je make-up

Wees wat liever voor je huid, maak deze fouten voortaan niet meer.

1. Je verwijdert je make-up helemaal niet
Het is verleidelijk om na een lange dag (of nacht) met je make-up nog op in bed te duiken. Toch zou je dat niet moeten doen. 's Nachts herstelt je huid zich en dat gaat een stuk minder goed als er nog een dikke laag make-up op zit. De make-up mixt met zweet en bacteriën en dat kan voor onzuiverheden zorgen. Daarnaast kan het je huid uitdrogen.

2. Je bent te ruw
Keihard met een watje over je ogen wrijven om je mascara eraf te boenen, is niet goed voor je wimpers, maar je huid verdient ook meer liefde dan dat. Reinig je je gezicht met water? Wrijf je gezicht na afloop niet droog, maar dep liever met de handdoek je gezicht droog. Gebruik een speciale remover om waterproof make-up te verwijderen om te voorkomen dat je te hard moet boenen.

3. Je gebruikt heet water
Heet water droogt je huid uit. Gebruik daarom liever lauw water om je gezicht mee te reinigen.

Lees ook: Een warme of koude douche?

4. Je gebruikt reinigingsproducten die niet bij je huid passen
Kies voor een reiniger die bij je huidtype past. Laat je bij twijfel adviseren over je huidtype. Weet je welk huidtype je hebt? Online kun je veel nuttige informatie vinden over ingrediënten die goed zijn voor je huid, of juist ingrediënten die je beter kunt vermijden. Bezoek bijvoorbeeld de website van Jetske Ultee of de website van Paula Begoun.

Bron: Goodhousekeeping | Beeld: Shutterstock