Placeholder

Bang voor besmetting door collega’s

Heel Nederland lijkt aan het snotteren en de Mexicaanse griep grijpt langzaam maar zeker om zich heen. In deze grieperige tijd komt Vicks, bekend van de keelpastilles, met de resultaten van zijn jaarlijkse Nationaal Verkoudheidsonderzoek.

Voor het onderzoek, uitgevoerd door TNS NIPO, werd een groep van 1600 mensen ondervraagd over hun ervaring met en kennis van verkoudheid en de (Mexicaanse) griep. Een kwart van de Nederlanders is (een beetje) angstig om de Mexicaanse griep te krijgen, blijkt uit het het onderzoek. Dat maakt dat we ons behoorlijk kunnen ergeren aan mensen die hoesten of niezen zonder hun hand voor hun mond te houden.

Nederlanders denken dat een griepvirus gemiddeld 8,6 uur in leven blijft; terwijl dat in werkelijkheid maar liefst 72 uur is. Om het virus tegen te gaan, wassen we onze handen extra vaak; gemiddeld 4,3 keer per dag.

Nog wat feitjes
Collega’s worden gezien als de grootste verspreiders van verkoudheid en griep (28 procent), op de voet gevolgd door kinderen (26 procent). Als we eenmaal een verkoudheid te pakken hebben, gaan we bovendien minder vaak uit, sporten we minder en zoenen we onze partner minder vaak.