×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor bitterkoekjesparfait

Bitterkoekjesparfait
18.12.2018 - Redactie

Weet jij al welk toetje je op tafel zet tijdens de feestdagen? Misschien is deze bitterkoekjesparfait een goed idee.


Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 12 uur
Recept voor 6 personen

Ingrediënten

Aan de slag
Verkruimel de Amaretti. Liefst in ongelijke stukjes, want dit geeft de parfait een bite. Bewaar de kruimels in de vriezer. Klop de slagroom tot het iets steviger is dan yoghurtdikte en bewaar het in de koelkast.

Meng de eieren met de suiker en honing. Klop dit au bain marie op tot het lekker luchtig is. Haal van het vuur en klop het nóg een beetje luchtiger: tot het bijna wit van kleur is. Meng daarna voorzichtig de opgeklopte slagroom door het mengsel en voeg op het allerlaatste moment ook de verkruimelde amaretti toe, op een paar kruimels na. Deze kruimels houd je apart voor de garnering. Giet het mengsel in een bakblik en laat minimaal 12 uur opstijven in de vriezer.

Kook de Amaretto tot de alcohol verdampt is en voeg daarna de vijgenazijn toe. Snij de vijgen in kleine stukjes en laat ze meekoken tot ze zacht zijn. Laat daarna even afkoelen.

Snij de parfait in plakken en serveer op een bord. Versier elke plak met het vijgen-amarettomengsel en wat Pumpkin & Walnut Jam bovenop. Maak af met de overgebleven koekkruimels. 

Recept en beeld: Oil & Vinegar

Wat vind je ervan?

Reacties

Emotionele honger of trek

18.01.2019 - Met deze snelle check ga je na of je echt trek hebt of dat de emo-eter in jezelf naar boven is gekomen. Lees verder

3x slimme swap: Hüttenkäse

12.01.2019 - Hüttenkäse bevat weinig calorieën en veel proteïne, daardoor zorgt het voor een verzadigd gevoel. Een goede toevoeging aan je voedingspatroon. Lees verder

tussendoortjes 100 calorieën

09.01.2019 - Deze gezonde tussendoortjes helpen je de middag door. Lees verder

Saus dunner maken

03.01.2019 - Met deze tips maak je een te dikke saus dunner. Lees verder

Recept voor wentelteefjes gemaakt van oliebollen

01.01.2019 - Heb jij oliebollen over en ben je het zat om ze zo te eten? Maak er wentelteefjes van. Lees verder

Feiten en fabels over olijfolie

29.12.2018 - Kun je nu wel of niet in bakken in extra vierge olijfolie? En hoe zit het met de gezondheidsvoordelen van olijfolie? Lees verder

Hoe maak ik zelf appelmoes?

27.12.2018 - Met dit recept maak je zelf appelmoes. Dat blijft toch stiekem de allerlekkerste appelmoes. Lees verder

Eten over? Dit kun je met de kliekjes doen

26.12.2018 - Slim koken met de kliekjes van het kerstdiner. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 139 |
Mis niets
Daghoroscoop
Steenbok

Jouw energie is vandaag prima in orde. Je kunt meer dan je ooit voor mogelijk…

» Naar de daghoroscopen