×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor gegrilde honingperziken

Gegrilde perziken
17.12.2018 - Redactie

Een bijgerecht met gegrilde perzik, ham, marsalawijn en rozijnen.


Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Recept voor 4 personen

Ingrediënten

  • 20 ml marsalawijn
  • 80 g rozijnen
  • 8 plakken ham, ongeveer een halve centimeter dik
  • 1 rozemarijntakje
  • 1 pot Delizia de miele con frutta secca
  • 8 halve perziken uit blik
  • Zeezout
  • Zwarte peper

Aan de slag

  1. Week de rozijnen ongeveer een kwartiertje in de marsalawijn.
  2. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en gril de plakken ham zodat er een mooi ruitjespatroon ontstaat. Leg de hamplakken daarna op een schaal.
  3. Tijd voor de perziken. Gril deze aan beide kanten tot ze bruin beginnen te kleuren en voeg daarna de Delizia di miele con frutta secca toe. Wacht tot de honing kristalliseert en zet daarna het vuur uit. Blus de boel af met de rozijnen en de marsalawijn.  
  4. Hak de rozemarijnblaadjes fijn. Zet het vuur weer aan, voeg de rozemarijnblaadjes aan het mengsel toe en laat inkoken tot er een stroperig sausje ontstaat.
  5. Leg de gegrilde ham en de zoete honingperziken op een bord. Giet de saus er overheen en breng het gerecht verder op smaak met wat zeezout en zwarte peper.

Eet smakelijk!

Recept en beeld: Oil & Vinegar

Wat vind je ervan?

Reacties

Emotionele honger of trek

18.01.2019 - Met deze snelle check ga je na of je echt trek hebt of dat de emo-eter in jezelf naar boven is gekomen. Lees verder

3x slimme swap: Hüttenkäse

12.01.2019 - Hüttenkäse bevat weinig calorieën en veel proteïne, daardoor zorgt het voor een verzadigd gevoel. Een goede toevoeging aan je voedingspatroon. Lees verder

tussendoortjes 100 calorieën

09.01.2019 - Deze gezonde tussendoortjes helpen je de middag door. Lees verder

Saus dunner maken

03.01.2019 - Met deze tips maak je een te dikke saus dunner. Lees verder

Recept voor wentelteefjes gemaakt van oliebollen

01.01.2019 - Heb jij oliebollen over en ben je het zat om ze zo te eten? Maak er wentelteefjes van. Lees verder

Feiten en fabels over olijfolie

29.12.2018 - Kun je nu wel of niet in bakken in extra vierge olijfolie? En hoe zit het met de gezondheidsvoordelen van olijfolie? Lees verder

Hoe maak ik zelf appelmoes?

27.12.2018 - Met dit recept maak je zelf appelmoes. Dat blijft toch stiekem de allerlekkerste appelmoes. Lees verder

Eten over? Dit kun je met de kliekjes doen

26.12.2018 - Slim koken met de kliekjes van het kerstdiner. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 139 |
Mis niets
Daghoroscoop
Steenbok

Jouw energie is vandaag prima in orde. Je kunt meer dan je ooit voor mogelijk…

» Naar de daghoroscopen