×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Van vega naar vegan

Van vega naar vegan
17.02.2018 - Redactie

Eet je al een tijdje vegetarisch en zit je erover te denken om de stap naar een vegan leefstijl te maken?


Deze tips helpen je om de stap te zetten.

1. Investeer er tijd in
Lees etiketten, zoek lekkere recepten. Door je in het begin in deze leefstijl te verdiepen, wordt het uiteindelijk steeds makkelijker. Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden, op internet is veel informatie te vinden en het stikt er van de vegan recepten. Na een tijdje is etiketten lezen niet meer nodig, maar kun je blind de vegan producten in je mandje leggen.

2. Laat je niet uit het veld slaan door vervelende opmerkingen
Je zult ongetwijfeld te maken krijgen met opmerkingen van anderen. De opmerkingen zijn meestal niet onaardig bedoeld, maar kunnen je soms wel het gevoel geven dat je je keuzes moet verantwoorden. Mensen vind je een moeilijke eter of ongezellig. Laat merken dat jíj er blij van wordt. Dat is het belangrijkst.

3. Begin klein
Vind je het lastig om de stap naar vegan te zetten? Begin door alleen thuis vegan te eten, of door drie dagen in de week vegan te eten. Je zult zien dat het steeds makkelijker wordt, waardoor je eetpatroon uitbreiden naar volledig vegan steeds iets makkelijker wordt.

4. Wees niet te streng voor jezelf
Jij bepaalt wat je eet. Het is niet erg als het anders loopt dan gepland. Laat je door niemand wijsmaken dat je niet goed bezig bent. Alle beetjes helpen.

Journalist Sara Madou (33) is vanaf haar twaalfde vegetariër. Sinds dit jaar probeert ze de overstap te maken naar een vegan-lifestyle. Dat blijkt zo makkelijk nog niet. Lees haar verhaal in het maartnummer van Santé.

Wat vind je ervan?

Reacties

Zo vul je filodeeg

22.06.2018 - Met filodeeg kun je veel lekkere hapjes maken. Lees verder

Ga eens wildplukken

22.06.2018 - Leoniek: 'Iedereen koopt dure superfoods in de supermarkt of natuurwinkel, maar waarom zou je? Superfoods groeien gewoon om ons heen. Je hoeft ze alleen maar te plukken.' Lees verder

Tip om na het aspergeseizoen nog asperges te eten

21.06.2018 - Je hoeft nog geen afscheid te nemen van asperges. Lees verder

De 50 beste restaurants ter wereld

20.06.2018 - Om weg te dromen bij de menukaarten, óf om je volgende vakantiebestemming te bepalen? Lees verder

Recept voor gebakken scholfilet met saus van ERU Balans Bieslook

Advertorial - Zet vanavond deze heerlijke maaltijd van scholfilet met een saus van ERU Balans Bieslook op tafel. Het bijkomende voordeel: je maakt nu bij aankoop van een ERU Balans actieverpakking kans op een city trip naar één van de geselecteerde steden. Lees verder

3 manieren om een halve avocado te bewaren

18.06.2018 - Zo bewaar je een halve avocado zonder dat hij bruin wordt. Lees verder

Uit de ontbijt-sleur

17.06.2018 - Vergeet die eeuwige boterhammen met kaas of yoghurt met muesli. Santé tipt voor elke dag van de week een makkelijk én gezond vega ontbijtje om de dag fris te beginnen. Lees verder

Recepten voor limonade zonder suiker

13.06.2018 - Een verfrissende limonade is zo gemaakt. Deze maand vind je een aantal recepten in Santé. Wil je liever een limonade zonder suiker maken? Dan hebben we hier recepten voor je verzameld. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 135 |
Mis niets
Daghoroscoop
Kreeft

Je bent een geduldig en trouw mens. Een gedane belofte zul jij niet gauw…

» Naar de daghoroscopen