×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hoe rijp eet jij je banaan?

Hoe rijp eet jij je banaan?
08.11.2018 - Redactie

Groen, geel, met vlekjes of overrijp? Alles heeft zijn voordeel.


Groen
Groene bananen bevatten meer vezels en minder suikers dan rijpe bananen. Nadeel: ze kunnen je een opgeblazen of pijnlijke buik bezorgen.

Egaal geel
Een gele banaan is wat zoeter dan een groene banaan en bevat ook wat meer suikers. Gele bananen zitten vol kalium (een mineraal dat zorgt vor goede bloeddruk, spierwerking en hartslag) en mangaan (een spoorelement dat helpt bij de vorming van botten en bindweefsel).

Geel met bruine vlekjes
Als een banaan verder rijpt, stijgt het aantal antioxidanten. De bruine, rijpere delen zijn daarnaast makkelijker verteerbaar voor je lichaam.

Zacht en bruin
Toegegeven: bruine bananen zien er misschien niet het lekkerst uit, ze zijn wel op hun zoetst. Dit komt doordat het suikergehalte zijn piek heeft bereikt. Ook is het aantal antioxidanten verder gestegen. Twijfel je of je een banaan nog moet eten? Je kunt hem altijd gebruiken om een bananenbrood te bakken. Hoe zoeter de bananen, hoe zoeter je banenenbrood.

Bron: Archief | Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Vegan plakjes kip

17.11.2018 - Vind je het lastig om vega(n) te lunchen, omdat je plakjes beleg mist? Dat hoeft niet. Lees verder

Zelf Tony's-reep bedenken

12.11.2018 - Een reep witte chocolade met roze muisjes? Kan gewoon. Lees verder

Pastasaus dikker maken

09.11.2018 - Met deze tips maak je die waterige saus dikker. Lees verder

Hoe rijp eet jij je banaan?

08.11.2018 - Groen, geel, met vlekjes of overrijp? Alles heeft zijn voordeel. Lees verder

Recepten met tahin

03.11.2018 - Tahin past bij zoet en hartig. Lees verder

De seizoensproducten in november

01.11.2018 - Deze producten kun je deze maand het best in je winkelwagen leggen. Lees verder

Superfood: boerenkool

24.10.2018 - Boerenkool is dankzij de grote hoeveelheden mineralen en vitamines één van de gezondste groenten. Tijd om meer over deze groente te ontdekken. Lees verder

Waarom tranen mijn ogen als ik uien snijd?

20.10.2018 - Zodra je het mes in een ui zet, beginnen je ogen te tranen. Hoe kan dat en belangrijker: hoe kom je er vanaf? Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 137 |
Mis niets
Daghoroscoop
Schorpioen

Je bent vandaag lekker op dreef. Het gaat allemaal als vanzelf. Misschien is…

» Naar de daghoroscopen