×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor bloemkool-flammkuchen met 3 soorten kaas

Recept voor bloemkool-flammkuchen met 3 soorten kaas
12.10.2017 - Redactie

Bloemkool saai? Echt niet! Met deze groente, die barst van de vitamine C, kun je alle kanten op. Maak bijvoorbeeld deze flammkuchen.


Snack of lunchgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten + wachttijd 40 minuten

  • 500 g bloemkool in kleine roosjes
  • 200 g emmentaler
  • 200 g belegen kaas
  • 2 eieren
  • 5-6 lente-uitjes
  • 2 el fijngehakte tuinkruiden (peterselie, bieslook)
  • 150 g verse roomkaas naturel
  • 150 g ham- of spekblokjes
  • extra nodig: bakplaat met bakpapier

 Bereidingswijze
Verwijder de bladeren en de stronk van de bloemkool. Was de bloemkool en dep droog. Rasp de bloemkool grof, tot een soort grove couscous of rijstkorrels. Gebruik hiervoor een (blok)rasp of de keukenmachine. Kook de bloemkool in weinig water met zout in 3 minuten beetgaar. Laat in een zeef goed uitlekken of doe de bloemkoolkorrels in een schone theedoek, draai dicht en wring het vocht eruit. Rasp beide kaassoorten. Meng de kaas met de uitgelekte bloemkool. Klop de eieren erdoor.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Strijk de bloemkoolmassa uit op het bakpapier. Bak de deegbodem in de oven in ca. 25 minuten stevig en lichtbruin. Snijd intussen de lente-ui in ringetjes. Meng de tuinkruiden door de verse roomkaas en breng op smaak met zout en peper.

Neem de bakplaat uit de oven en bestrijk de bloemkoolbodem met de kruidenroomkaas. Strooi de lente-ui en het vlees erover. Bak de flammkuchen in nog 10-15 minuten goudbruin en krokant in de oven. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Bekijk de recept van de recepten met bloemkool in het novembernummer van Santé.

Recept en beeld: Beeldigbeeld/Stockfood

Wat vind je ervan?

Reacties

Spring rolls met met aardbeien, basilicum en chocoladesaus

22.10.2017 - Met spring rolls kun je variëren. In het boek Spring Rolls staat dit recept voor een zoete variant. Het proberen waard! Lees verder

Zo maak je een gerecht minder pittig

21.10.2017 - Iets te scheutig geweest met de peper? Met deze tips maak je je gerecht iets minder pittig als dat nodig is. Lees verder

Spring rolls met kerriekip

20.10.2017 - Maak deze springrolls met kerriekip en chilisaus. Lees verder

Recept voor spring rolls met gerookte zalm en mango

19.10.2017 - Het oprollen is even oefenen, maar zodra je het eenmaal onder de knie hebt, staan spring rolls binnen no time op tafel. Lees verder

Healthy snack: popcorn

15.10.2017 - Zonder boter, suiker of andere toevoegingen is gepofte maïs supergezond. Lees verder

Hoe bewaar je gember?

14.10.2017 - Een gemberwortel komt vaak niet in één keer op, gelukkig kun je gember prima een tijdje bewaren. Lees verder

4 gezonde tussendoortjes die je dit weekend kunt maken

14.10.2017 - Zo ben je de hele week voorzien van gezonde tussendoortjes. Lees verder

Recept voor bloemkoolpizza

13.10.2017 - Tegenwoordig kun je een bloemkoolpizza(bodem) in de winkel kopen, maar zelf maken, is niet zo heel moeilijk. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 122 |
Daghoroscoop
Schorpioen

Jij hebt bepaalde maniertjes die echt fantastisch zijn. Daar moet je wel…

» Naar de daghoroscopen