×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor bloemkool-flammkuchen met 3 soorten kaas

bloemkool-flammkuchen met kaas
12.10.2017 - Redactie

Bloemkool saai? Echt niet! Met deze groente, die barst van de vitamine C, kun je alle kanten op. Maak bijvoorbeeld deze flammkuchen.


Snack of lunchgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten + wachttijd 40 minuten

  • 500 g bloemkool in kleine roosjes
  • 200 g emmentaler
  • 200 g belegen kaas
  • 2 eieren
  • 5-6 lente-uitjes
  • 2 el fijngehakte tuinkruiden (peterselie, bieslook)
  • 150 g verse roomkaas naturel
  • 150 g ham- of spekblokjes
  • extra nodig: bakplaat met bakpapier

 Bereidingswijze
Verwijder de bladeren en de stronk van de bloemkool. Was de bloemkool en dep droog. Rasp de bloemkool grof, tot een soort grove couscous of rijstkorrels. Gebruik hiervoor een (blok)rasp of de keukenmachine. Kook de bloemkool in weinig water met zout in 3 minuten beetgaar. Laat in een zeef goed uitlekken of doe de bloemkoolkorrels in een schone theedoek, draai dicht en wring het vocht eruit. Rasp beide kaassoorten. Meng de kaas met de uitgelekte bloemkool. Klop de eieren erdoor.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Strijk de bloemkoolmassa uit op het bakpapier. Bak de deegbodem in de oven in ca. 25 minuten stevig en lichtbruin. Snijd intussen de lente-ui in ringetjes. Meng de tuinkruiden door de verse roomkaas en breng op smaak met zout en peper.

Neem de bakplaat uit de oven en bestrijk de bloemkoolbodem met de kruidenroomkaas. Strooi de lente-ui en het vlees erover. Bak de flammkuchen in nog 10-15 minuten goudbruin en krokant in de oven. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Bekijk de recept van de recepten met bloemkool in het novembernummer van Santé.

Recept en beeld: Beeldigbeeld/Stockfood

Wat vind je ervan?

Reacties

Wijnslushie

18.08.2018 - Voor het ultieme zomergevoel. Lees verder

Zelf kiemgroenten kweken

17.08.2018 - Leuk én gezond. Lees verder

Kookworkshop op reis

15.08.2018 - Perfect om geuren, kleuren en smaken te ervaren. Lees verder

Recept voor groenten met bloemkoolpuree van Pascale Naessens

13.08.2018 - Pascale: 'Smeuïge ovenschotels met veel smaak doen het altijd goed.' Lees verder

Water met fruit combinaties

31.07.2018 - Om water een smaakje te geven, kun je fruit en kruiden naar smaak in je water gooien. Wij delen een aantal combinaties ter inspiratie. Lees verder

Ei koken in waterkoker

29.07.2018 - Heb jij je wel eens afgevraagd of je een ei kunt koken in de waterkoker? Lees verder

Blauwe bessen wit laagje

22.07.2018 - Het is niet vies. Sterker nog: blauwe bessen met een witte waas zijn juist verser. Lees verder

Gerecht minder pittig maken

16.07.2018 - Iets te scheutig geweest met de peper? Met deze tips maak je je gerecht iets minder pittig als dat nodig is. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 135 |
Mis niets
Daghoroscoop
Leeuw

Vandaag doen zich ontelbare goede kansen voor. Jij krijgt het gevoel dat het…

» Naar de daghoroscopen