×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor bloemkool-flammkuchen met 3 soorten kaas

Recept voor bloemkool-flammkuchen met 3 soorten kaas
12.10.2017 - Redactie

Bloemkool saai? Echt niet! Met deze groente, die barst van de vitamine C, kun je alle kanten op. Maak bijvoorbeeld deze flammkuchen.


Snack of lunchgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten + wachttijd 40 minuten

  • 500 g bloemkool in kleine roosjes
  • 200 g emmentaler
  • 200 g belegen kaas
  • 2 eieren
  • 5-6 lente-uitjes
  • 2 el fijngehakte tuinkruiden (peterselie, bieslook)
  • 150 g verse roomkaas naturel
  • 150 g ham- of spekblokjes
  • extra nodig: bakplaat met bakpapier

 Bereidingswijze
Verwijder de bladeren en de stronk van de bloemkool. Was de bloemkool en dep droog. Rasp de bloemkool grof, tot een soort grove couscous of rijstkorrels. Gebruik hiervoor een (blok)rasp of de keukenmachine. Kook de bloemkool in weinig water met zout in 3 minuten beetgaar. Laat in een zeef goed uitlekken of doe de bloemkoolkorrels in een schone theedoek, draai dicht en wring het vocht eruit. Rasp beide kaassoorten. Meng de kaas met de uitgelekte bloemkool. Klop de eieren erdoor.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Strijk de bloemkoolmassa uit op het bakpapier. Bak de deegbodem in de oven in ca. 25 minuten stevig en lichtbruin. Snijd intussen de lente-ui in ringetjes. Meng de tuinkruiden door de verse roomkaas en breng op smaak met zout en peper.

Neem de bakplaat uit de oven en bestrijk de bloemkoolbodem met de kruidenroomkaas. Strooi de lente-ui en het vlees erover. Bak de flammkuchen in nog 10-15 minuten goudbruin en krokant in de oven. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Bekijk de recept van de recepten met bloemkool in het novembernummer van Santé.

Recept en beeld: Beeldigbeeld/Stockfood

Wat vind je ervan?

Reacties

Recept voor asperge en daslook-risotto

22.04.2018 - Twee klassiekers gecombineerd: asperges en risotto. Lees verder

Recept voor aspergelinten met kruidendip

21.04.2018 - Asperges kunnen ook prima bij de borrel. Met dit recept bijvoorbeeld. Lees verder

Recept voor rösti met asperges mimosa

19.04.2018 - Het is weer de tijd van de asperges. Maak er gebruik van zolang het kan. Lees verder

Recepten met asperges

18.04.2018 - Het aspergeseizoen is begonnen. Asperges zijn gezond, hebben een reinigende en vochtafdrijvende werking én zouden lustopwekkend werken. Duik de keuken in voor deze heerlijk gerechten. Lees verder

Het verschil tussen komijn en karwij

14.04.2018 - De specerijen komijn en karwij worden veel door elkaar gehaald. Voor eens en altijd: dit is het verschil. Lees verder

Hoe rijp eet jij je banaan?

12.04.2018 - Groen, geel, met vlekjes of overrijp? Alles heeft zijn voordeel. Lees verder

Verse pesto bewaren

07.04.2018 - Verse pesto is makkelijk te maken en een ideaal recept om je basilicumplant kaal te plukken. Met deze tips kun je verse pesto bewaren. Lees verder

Wij proberen Flora Smeerbaar + test zelf

Advertorial - We proberen graag nieuwe producten uit en als een product plantaardig is, heeft het een extra streepje voor. Vandaag proberen we Flora Smeerbaar, een spread met shea-olie, kokosolie en amandelpasta. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 133 |
Mis niets
Daghoroscoop
Stier

Jij neemt veel initiatief en dat verbetert jouw leven op alle fronten…

» Naar de daghoroscopen