×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hoe welvarend is Nederland?

Hoe welvarend is Nederland?
17.05.2018 - Redactie

Het CBS brengt dit jaar voor het eerst statistieken naar buiten over de brede welvaart in Nederland. Het gaat daarbij niet alleen over economie en financiële welvaart. Er wordt juist gekeken naar tevredenheid over bijvoorbeeld gezondheid, onderwijs en sociale contacten.


En niet onbelangrijk: er wordt niet alleen gekeken naar de kwaliteit van het leven nu, maar ook naar de invloed die onze welvaart op de toekomst heeft.

Gemiddelden
Over het algemeen gaat het goed met de brede welvaart, maar er zijn helaas uitzonderingen. Gemiddeld gezien zijn hoogopgeleiden over bijna alle gemeten aspecten tevredener. Er is een uitzondering: lageropgeleiden zijn meer tevreden over hun sociale contacten. Jongeren tot 25 jaar en mensen in de leeftijd van 55 tot 65 jaar ervaren een lagere brede welvaart dan het gemiddelde.

Negatieve ontwikkelingen
Er zijn 21 factoren gemeten, daarvan hebben slechts 3 trends zich negatief ontwikkeld: het aantal mensen met overgewicht, de tevredenheid over de vrije tijd en het oppervlak beschermd natuurgebied.

Nederland vs. het gemiddelde
Nederland scoort vergeleken met andere EU-landen goed. Op het gebied van bijvoorbeeld vertrouwen en sociale contacten is het verschil het grootst. Nederland scoort slechter dan het EU-gemiddelde op het vlak van milieu en de gezonde levensverwachting van vrouwen.

Bron: Nu.nl | Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Geen pauze nemen

11.01.2019 - Gewoon doorwerken? Geen goed idee. Lees verder

De etiquette van nieuwjaarszoenen

01.01.2019 - Tot wanneer moet of mag je je collega's een gelukkig nieuwjaar wensen? En moet dat per se met zoenen? Lees verder

Fijne feestdagen

25.12.2018 - We wensen je fijne feestdagen! Liefs, de redactie van Santé Lees verder

Steun Het Vergeten Kind en ontvang een receptenboekje

12.12.2018 - Een gezellige kerst is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Lees verder

11 kerstfilms om deze maand op Netflix te kijken

08.12.2018 - Om in de kerstsfeer te raken. Lees verder

China Light Festival 2018

01.12.2018 - Breng licht in de donkere dagen. Bij het China Light Festival kun je de mooiste lichtkunstwerken bewonderen. Lees verder

Black Friday kortingen

26.11.2018 - We vieren in Nederland geen Thanksgiving, maar we maken maar al te graag gebruik van de kortingsacties tijdens Black Friday en Cyber Monday. We hebben de beste acties voor je op een rij gezet. Lees verder

Minderen voor kinderen

06.11.2018 - Een koffie to go, een maaltijd laten thuisbezorgen, een extra paar nieuwe schoenen. Heb je deze extraatjes nodig? Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 61 |
Mis niets
Daghoroscoop
Steenbok

Jouw bescheidenheid siert je, zonder twijfel. Maar je mag ook best eens met je…

» Naar de daghoroscopen