Christina Heidy Power

Video: Studio C Online traint samen met jou!

Christina en Heidy, onze sportdeskundige van Studio C Online, delen vanaf nu elke maand in Santé magazine een fijne work-out! Hier op de site kun je de training volgen met instructies in de video!

Deze keer gaan we aan de slag met HIIT Tabata.

Christina: “HIIT staat voor high intensity interval training. Het is een toptraining om snel fit te worden. Je wisselt namelijk af in intensiteit. Je werkt en neemt rust. Zo krijg je pieken in je hartslag en werk je jezelf flink in het zweet.”

Lees ook:Zo ga je het dit jaar écht anders doen!

Waarom is deze training zo goed voor je?

Er zijn veel redenen om een HIIT- training te doen. Allereerst het afterburn-effect: na de training gaat de verbranding nog even door. Je verbrandt met HIIT meer vet dan met een cardiotraining op één tempo. Ook gaat je conditie snel vooruit. En tot slot: een training kost je maar weinig tijd. Dus begin je al te kreunen bij het idee dat je een uur op een apparaat moet staan? Integreer HIIT dan in je weekroutine. Met een kwartier of halfuur intensief trainen per week heb je al een groot effect.”

Wat is Tabata?

Heidy: “Tabata is een type intervaltraining, vernoemd naar de Japanse wetenschapper Izumi Tabata, die onderzoek deed naar deze vorm van HIIT. Een Tabatablok duurt 4 minuten en bestaat altijd uit 8 intervallen van 20 seconden werken met 10 seconden rust ertussen. Dit doe je 3 rondes. In 15 minuten verbrand je zo heel wat calorieën en laat je je hart flink wat zuurstof door je lichaam pompen. Een instant energieboost dus.”

Video:

>> Zin om aan de slag te gaan met Christina en Heidy? Bekijk de video!

Hiit Tabata Video

Gerelateerde artikelen