buikspieren

Doe mee met de buikspier-challenge

Met deze vier buikspieroefeningen heb jij straks een wasbordje. Doe mee met de Santé buikspier-challenge en tag je beste vriend of vriendin. Als je samen sport heb je meer kans op succes.

Met deze vier verschillende oefeningen, die speciaal gericht zijn op het trainen van de buikspieren, heb jij straks buikspieren van staal. Doe deze oefeningen het liefst elke dag, een maand lang.

  1. Crunches: lig op je rug met je knieën gebogen en handen achter je hoofd. Til vervolgens je schouderbladen van de grond door je buikspieren aan te spannen.
  2. Planken: ga op je onderarmen en tenen staan met je lichaam in een rechte lijn. Houd deze houding zolang als je kunt, zonder dat je heupen zakken of je rug kromt.
  3. Leg raises: lig op je rug met je armen langs je zij. Til vervolgens je benen omhoog, zonder ze te buigen, tot ze recht boven je heupen zijn.
  4. Russian twists: zit op de grond met je knieën gebogen en voeten op de grond. Houd je handen samen en beweeg ze vervolgens van links naar rechts, terwijl je buik- en rugspieren aanspant.

Het is belangrijk om de oefeningen correct uit te voeren om blessures te voorkomen en het beste resultaat te behalen. Het is eigenlijk aan te raden om een professioneel trainer te raadplegen voordat je begint met het doen van buikspieroefeningen, maar je kunt ook iemand vragen die deze oefeningen vaak doet, of filmpjes opzoeken waarin ze precies worden uitgelegd.

Tekst Santé, beeld GettyImages

Tip van de redactie

Kettlebell Ad
Bestel hier