Placeholder

De work-out die alles voor je doet: strakker, fitter en gezonder

Hardlopen in dit seizoen is heerlijk én goed voor je conditie. Maar eigenlijk zou je ook nog willen werken aan strakke billen, een mooi decolleté en een plattere buik. Met deze work-out ben je in één keer klaar.

Let's go
Deze work-out is eigenlijk heel simpel. Je loopt je vertrouwde hardlooproute (kies een route waar je ongeveer een half uurtje over doet) en onderweg stop je om verschillende spierverstevigende oefeningen te doen. Niet zo’n hardloper? Geen probleem, in plaats van hardlopen wandel je in een stevig tempo.

De work-out
Begin met een warming-up: 7-10 minuten rustig joggen of wandelen. Nu je lichaam warm is geworden, schroef je het tempo op. Loop 5 minuten in een tempo waarbij je voelt dat je echt je best moet doen, maar waarbij je niet buiten adem raakt. Stop dan voor de eerste oefeningen:

Coutesy lunge: voor billen met een celebrity-status
Dit is de signature-oefening van Teddy Bass, de personal trainer van actrice Cameron Diaz. Sta rechtop, plaats je handen in je zij en maak met je rechterbeen een grote, schuine stap achterwaarts. Buig je achterste been totdat je knie bijna de grond raakt. Stap weer naar voren en wissel van been. Doe 3 series van 20 herhalingen.

Bekijk de rest van de work-out en de oefeningen vanaf pagina 70 in het meinummer van Santé.