Placeholder

Maak jezelf marathonklaar met deze 5 motivatietips

Of ga eerst voor een kwart of een halve. Schrijf je maar vast in, want na het lezen van Santé’s aprilnummer ben je er helemaal klaar voor. Alleen op Sante.nl: motivatietips voor die zware kilometers.

Prioriteiten stellen
Iedereen kan een marathon lopen. Ja, je leest het goed, maar je moet er wel wat voor doen. Wie een marathon wil lopen, moet tijd vrijmaken en trainen. Heel veel trainen. Heb je een dipje tijdens het lopen of heb je echt geen zin om van de bank te komen? Luister niet naar die negatieve stem in je hoofd. Je hebt jezelf een doel gesteld. Zorg dat je het bereikt met deze 5 motivatietips:

1. Tandje minder
Spreek met jezelf af dat je het vandaag rustig aan mag doen, maar dat je wel een half uur gaat trainen. Door de easy effort ga je toch naar buiten. wedden dat je daarna blij bent dat je bent gegaan?

2. Hardloopmaatje
Zoek een hardloopmaatje. Dit is niet alleen veel gezelliger, maar je hebt ook meteen een stok achter de deur als je een keer geen zin hebt om te gaan.

3. 10-minuten-regel
Spreek met jezelf af dat je tien minuten gaat hardlopen. Zo ben je toch even actief. Als je eenmaal traint, zijn die tien minuten bovendien zo om waardoor de kans groot is dat je langer zult lopen.

4. Kijk wat je vrienden hebben gedaan
Heb je echt geen zin om je schoenen aan te trekken? Kijk dan op de hardloopapps van Runkeeper, Strava of Nike om te zien wat voor afstand je hardloopvrienden vandaag hebben gelopen. Als je ziet dat zij lekker bezig zijn, wil je vast niet achterblijven, toch?

5. Beloning
Zin om op de bank te zitten? Het is toch veel fijner om te relaxen nadat je actief aan de slag bent geweest. Beloon jezelf daarna met een stuk pure chocolade, een goede film en geniet van het gevoel dat je toch hebt gesport.

Meer tips om je marathonklaar te maken?
Vanaf pagina 14 in het aprilnummer van Santé lees je het dossier 'Maak jezelf marathonklaar'. Het dossier staat vol tips en je krijgt er een trainingsschema bij.

Tekst Babette Dessing | Beeld: Shutterstock