Placeholder

Tip van Marianne Timmer: Lichaamsbeweging bij kinderen

Santé is medesubsponsor van Team Continu: het schaatsteam onder leiding van Marianne Timmer. Marianne deelt iedere dag een tip om fit te blijven met Santé.

Marianne: 'Lichaamsbeweging is een fundamentele voorwaarde voor een gezonde algemene ontwikkeling van het kind. Lichaamsbeweging helpt het kind om een aantal zaken te ontwikkelen, zoals motorische vaardigheden: coördinatie, snelheid, uithouding en souplesse. En cognitieve vaardigheden zoals zien, begrijpen, oordelen en beslissen. Op tactisch gebied leren kinderen strategieën uit te werken. Het sociale aspect komt aan bod: leren omgaan met anderen. Alsook het psychologische en mentale aspect: het ontwikkelen van de wil en het doorzettingsvermogen. Tevens leert het kind de nodige concentratie op te brengen en greep te krijgen op stress en angst. Last but not least kan lichaamsbeweging voor meer zelfvertrouwen, zelfbeheersing en zelfstandigheid zorgen.

Wist je dat…

  • Een kind dagelijks minimaal 1,5 liter vocht (ongeveer 8 glazen) nodig heeft, waaronder minimaal twee glazen melkproducten.
  • In een glas cola minstens vijf suikerklontjes zitten.
  • Een ontbijt voor een kind onmisbaar is, omdat het energie moet hebben om naar school te gaan en op te letten tijdens de les.
  • Door het eten van te veel suiker de weerstand vermindert, waardoor de kans op overgewicht en ziekte toeneemt. Het is verstandig om kinderen op jonge leeftijd aan te wennen gezond te eten.'

Tip gemist? Lees alle tips van Marianne Timmer terug.

Bron: Leef je fit – Marianne Timmer