Placeholder

It was meant to be

Deze week heeft Marije een wijze les voor perfectionisten…

Het negende gebod
De Fitnessbijbel bestaat uit tien geboden. ‘Schrap perfectionisme uit je woordenboek’ is niet voor niets het negende gebod omdat ik perfectionisme een ongezonde eigenschap vind. Een perfectionist kan tegenslagen moeilijk verwerken omdat ze niet begrijpt dat fouten en ervaringen ‘meant to be’ zijn. Doelen worden gehaald, maar dit gaat gepaard met onzekerheid en angst.

Het is een leerproces
Een successtory verandert automatisch in een lijdensweg, en volgens mij is dat niet de bedoeling. Hoe cliché maar waar, de omwegen die we nemen zijn leerprocessen die ervoor zorgen dat we leuker, wijzer en sterker zijn als we de finish halen.

Laat los
Geloof me.. wat je ook in het leven bereiken wilt, schrap vanaf NU en voor ALTIJD de 100% regel uit je woordenboek. Accepteer dat het nooit gaat zoals je zou willen. NOOIT! Wees niet eigenwijs, en vertrouw me. Durf los te laten.

Zonder wrijving geen glans
Ik hoop dat je begrijpt hoe belangrijk dit is. Zonder wrijving geen glans. Stel haalbare doelen, doe zo goed mogelijk je best en leer van je fouten.

Het moest zo zijn
Het hoeft allemaal niet perfect, zolang je maar van jezelf weet dat je alles binnen jouw vermogen doet om je doelen te bereiken en begrijpt dat tegenslagen en fouten niet voor niets op je pad komen.
Creëer je eigen successtory en eindig met de woorden “It was meant to be”.

Meer informatie over dit onderwerp? Ga naar www.fitnessbijbel.com


Marije de Vries (1981) onderneemt en werkt als trainer en coach binnen de fitnessbranche en het bedrijfsleven. Met een door haar ontwikkeld veranderingsprogramma helpt zij ieder jaar duizenden mannen, vrouwen en werknemers met de overstap naar een ideale lifestyle. Iedere week schrijft ze een blog voor Santé.

Marije's boek Fitnessbijbel voor vrouwen is nu te bestellen. Kijk ook op www.fitnessbijbel.com

Lees alle blogs van Marije >>