Placeholder

De ideale sokken tijdens je work-out

Denk jij na over welke sokkken je draagt als je gaat sporten? In het ideale geval verident elke training een specifiek paar.

Voor hardlopen en cardio
Ren je buiten of op de loopband, kies dan voor (hardloop)sokken die dun, naadloos en vochtregulerend zijn. Katoen kan schuren, dus kies bij voorkeur voor sokken waarin materiaal zoals polypropeen, nylon en/of polyamide zit verwerkt.

Voor op de (race)fiets
Buiten op de racefiets moeten je sokken je voeten warm houden en zweet afvoeren. Het beste materiaal hiervoor is merinowol. Fiets je binnen, dan is een lichte sok gemaakt van ademende materialen fijn; garen met polypropyleen, polyamide en lycra hebben ademende vezels die je voeten droog houden.

Voor yoga
Met de juiste yogasokken heb je meer grip op een yogavloer, die vaak gemaakt is van (glad) hout. Kies voor sokken met anti-slip aan de onderkant, om je voeten goed te kunnen bewegen, maar niet uit te glijden als je in een pose staat.

Voor krachttraining en HIIT
Goede trainingssokken zijn gemaakt van rekbaar, vochtregulerend materiaal en moeten een ondersteunende pasvorm hebben. Een langere sok met een ingeweven ventilatie zorgt voor luchtcirculatie en verstevigde delen rond de schenen geven bescherming tijdens intensieve bewegingen zoals springen.

Voor wintersport
De juiste wintersportsokken geven je voeten meer ondersteuning, bescherming, warmte en comfort dan gewone sportsokken. Kies een lang paar dat niet los om je been zit, want afzakkende sokken veroorzaken blaren. Als sokken merinowol bevatten, weet je dat ze vocht reguleren en dat je voeten tegelijkertijd warm blijven.

Bron: Archief | Beeld: Shutterstock