Placeholder

Besparen op een sportabonnement

Je kunt zelf gaan hardlopen, in het park bootcamp doen of thuis een yogales via YouTube volgen. Is dat voor jou een reden om je sportschoolabonnement op te zeggen, of ben je nog steeds lid? Het heeft beide voor- en nadelen.

3 nadelen van zelf trainen
1. Niemand houdt je techniek in de gaten. Als je een oefening verkeerd uitvoert, heeft het minder impact en het kan je risico op een blessure verhogen.
2. Je moet discipline hebben. Het is heel makkelijk om je work-out uit te stellen tot morgen en om vervolgens morgen weer te beslissen dat je morgen wel traint. Er wacht geen team of groep op je, dus je zult de motivatie echt uit jezelf moeten halen.
3. Als je eenmaal bezig bent, is er geen trainer die je motiveert om het uiterste uit jezelf te halen.

3 voordelen van zelf trainen
1. Je kunt trainen waar en wanneer je wilt. Hardloopschoenen aan en je kunt direct beginnen met je rondje zodra je een stap buiten je voordeur zet. Of je gaat gewoon binnen aan de slag met oefeningen of yoga. Geen excuus meer om een training over te slaan.
2. Je hebt toegang tot de beste trainers ter wereld. Steeds meer personal trainers geven virtuele lessen. Je kunt bijvoorbeeld meedoen met lessen via Twitter's livestreamingdienst Periscope.
3. Het is gratis. En als je toch kiest voor een personal trainer die jou online begeleidt, is dat meestal goedkoper dan begeleiding in real life.

Wil je een sportschoolabonnement afsluiten? Maak gebruik van onze tips om te besparen op je sportschoolabonnement.