×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

7 manieren om op je sportschoolkosten te besparen

Besparen op de sportschool
02.01.2017 - Redactie

Schrijf je niet meteen in bij de sportschool, maar ga voor een goede deal.


1. Maak gebruik van proeflessen
Bij veel sportscholen kun je gratis of voordelig proeflessen volgen. Lessen met eenzelfde naam kunnen ook verschillen per sportschool. Op die manier kun je ontdekken of bepaalde lessen bij je passen zonder dat je al vastzit aan een abonnement.

2. Vergelijk de prijzen van sportscholen in de buurt
De prijzen van sportscholen lopen uiteen, prijzen vergelijken is daarom de moeite waard. Denk eens aan sportscholen in de buurt van je werk of onderweg van je werk naar huis. Ga na of je via je werkgever korting kunt krijgen bij een bepaalde sportschool.

3. Houd acties in de gaten
Veel sportscholen hebben regelmatig acties. Je kunt bijvoorbeeld een aantal maanden gratis sporten of je hoeft geen inschrijfkosten te betalen. Durf te vragen of er later in de maand korting of actie aankomt, wie weet valt er wat te winnen. Bij sommige sportscholen krijg je korting als een vriend zich via jou aanmeldt, maak er gebruik van.

4. Weet waar je voor betaalt
Het is zonde om je abonnement op de sportschool niet optimaal te benutten. Vraag eens na waar je precies voor betaalt. Misschien heb je recht op een sessie van een personal trainer of kun je de zonnebank gratis gebruiken. Sport je alleen in de daluren? Misschien kun je een goedkoper abonnement afsluiten. En ga je nooit naar groepslessen? Wellicht zijn er abonnementen waarbij je niet voor lessen betaalt.

5. Bekijk de voorwaarden
Check of je niet ongewenst lang vastzit aan een abonnement en of er andere voordelen zijn, zoals je abonnement stopzetten wanneer je op vakantie gaat.

6. Reken uit of het goedkoper is om per keer te betalen
Als je voor een jaar lid wordt, krijg je vaak korting, maar als je uiteindelijk niet regelmatig gaat sporten, is het alsnog zonde van je geld. Betaal dan toch liever per maand, kwartaal of zelfs per keer. Bereken welke termijn voor jou het voordeligst uitpakt.

7. Schrijf je niet in bij een sportschool
Wie echt geld wil of moet besparen, kan de sportschool het best helemaal schrappen. Download een hardloopschema, doe oefeningen in de woonkamer en springtouw in de tuin of het park. Een eigen crosstrainer kopen, kan uiteindelijk voordeliger zijn dan er speciaal voor naar de sportschool te gaan.

Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Sporten maakt gelukkig, maar overdrijf niet

16.08.2018 - Sporten maakt gelukkig, maar zoals met veel dingen het geval is, kan het te veel worden. Lees verder

3 oefeningen om de split te oefenen

11.08.2018 - Zou je graag wat soepeler zijn? Met deze drie oefeningen werk je naar een split toe. Lees verder

Split in 4 weken

03.08.2018 - De Japanse yogadocent Eiko doet in haar boek uit de doeken hoe iedereen de split in vier weken kan leren. Santé's Shirley (28) probeert het uit. Lees verder

Buikspieren aanspannen

25.07.2018 - Hoe span je op commando je buikspieren aan en hoe weet je zeker of je het goed doet? Lees verder

Hoe lang moet een springtouw zijn?

21.07.2018 - Springtouwen is niet alleen voor kinderen. Het is één van de beste work-outs die je kunt doen. Hoe lang is het ideale springtouw? Lees verder

Fitter worden zonder gewicht te verliezen

20.07.2018 - Dat je geen gewicht verliest, betekent niet dat je niet fitter wordt. Het kan zelfs het tegendeel betekenen. Aan de volgende signalen kun je merken dat je wel degelijk fitter bent geworden. Lees verder

Hoe vaak zou je moeten sporten?

20.07.2018 - Van afvallen tot een betere conditie: hoeveel moet je sporten om je doel te bereiken? Met behulp van een expert hebben we het voor je op een rij gezet. Lees verder

3 kilo afvallen

17.07.2018 - Veel mensen willen wel een paar kilo afvallen, maar weinig mensen doen het daadwerkelijk. Wat zit daar achter? Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 50 |
Mis niets
Daghoroscoop
Leeuw

Vandaag doen zich ontelbare goede kansen voor. Jij krijgt het gevoel dat het…

» Naar de daghoroscopen