Shutterstock 658564924

Het verschil tussen code geel, oranje en rood voor vakanties

Vandaag beleven we een erg warme dag en had er zomaar een code aan geplakt kunnen worden. Maar de kleurcodes die nu natuurlijk de meeste aandacht trekken, zijn die voor onze favoriete vakantielanden.

Twijfel jij nog of je over de grens gaat vakantie-vieren? Je weet natuurlijk dat de situatie omtrent corona zo kan veranderen ter plekke, hieronder nog even op een rijtje wat code geel, code oranje en code rood precies inhouden qua reisadvies.

Lees ook: ‘Hoeveel Nederlanders blijven er thuis deze zomer?

Code geel

Let op: veiligheidsrisico’s. Er zijn in dit land of gebied veiligheidsrisico’s die afwijken van wat je in Nederland gewend bent. Bereid je daarop voor en let extra op.

Code oranje

Alleen noodzakelijke reizen. Door ernstige veiligheidsrisico’s in dit land of gebied kunnen voor reizigers gevaarlijke situaties ontstaan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert je om alleen naar dit gebied te reizen als dat echt noodzakelijk is. Vakantiereizen zijn niet noodzakelijk. Wanneer je besluit toch af te reizen, bereid je dan zeer goed voor.

Code rood

Niet reizen. Door zeer ernstige veiligheidsrisico’s kan voor reizigers een levensbedreigende situatie ontstaan. Daarom adviseert het ministerie van Buitenlandse Zaken om niet naar dit gebied te reizen.

Reisadvies per land

Op nederlandwereldwijd.nl vind je de actuele adviezen per land. Deze kunnen per dag verschillen en de vuistregel is dat als jij tóch kiest voor reizen naar een land met een kleurcode, je ook zelf moet (kunnen) zorgen voor een veilig verblijf en een veilige terugreis. Reisadviezen zijn overigens nooit bindend, ze zijn vrijwillig.

Natuurlijk kun je je ook in eigen land prima vermaken. In het julinummer van Santé staan de fijnste tips voor een staycation. En mocht het weer een dagje tegenzitten, dan vermaak je je met deze tips prima. Had je sowieso al geen zomervakantie (gepland), ga dan eens lekker experimenteren met nieuwe drankjes of frisse salades. Have a happy summer!

Bron: nederlandwereldwijd.nl

Gerelateerde artikelen