Relatie Voorbij

Wanneer weet je dat je relatie echt voorbij is?

Je maakt ruzie, er zijn frustraties, er is onbegrip… Een relatie is hard werken, maar er is een aantal dingen waardoor je weet dat je relatie echt voorbij is.

Je kunt in een relatie blijven hangen, maar dat kan echt funest zijn voor je. Als je een van onderstaande dingen meemaakt. Dan is het beter om je relatie te beëindigen. Want niemand wordt er gelukkig van en in sommige situaties is het niet eens goed voor je eigen veiligheid!

Lees ook:Dit vergroot de kans dat je gaat scheiden

Wanneer kun je er beter een punt achter de relatie zetten?

Psychotherapeut en auteur Tina B. Tessina vertelt op Sheknows.com wanneer je weet wanneer je relatie echt voorbij is.

Een van jullie gaat steeds weer over de grens van de ander

“Gaat je partner telkens weer vreemd, of als hij verslaafd is aan alcohol, drugs, gokken, porno of al jullie geld er constant doorheen jaagt en er komt geen eind aan, dan is het tijd om uit elkaar te gaan. Als het je partner niet lukt om dit gedrag te stoppen dan is het een verslaving. Als je partner hier niet voor wordt behandeld of de behandeling zet geen zoden aan de dijk dan is een punt zetten achter jullie relatie de enige optie.”

Er is sprake van geweld of misbruik in jullie relatie

“Als jij en je kinderen het slachtoffer zijn van geweld en/of geestelijk of seksueel misbruik, dan is belangrijk om jezelf en je kinderen in veiligheid te brengen. Doe aangifte, zorg voor een straatverbod en maak een einde aan de relatie.”

Je hebt relatietherapie geprobeerd maar het werkt niet

“Als jij en je partner in relatietherapie zijn geweest, het samen nog een keer hebben geprobeerd, maar het niet heeft geholpen om jullie te laten stoppen met de ruzies of beter met elkaar te laten communiceren, dan hebben jullie of een van de twee niet genoeg motivatie om bij elkaar te blijven.” En misschien is het dan ook echt tijd om elkaar los te laten en afscheid te nemen.

Tekst Santenl, beeld GettyImages

Tip van de redactie

Fitbit Versa3 smartwatch

Fitbit Versa3 Ad
Shop

Gerelateerde artikelen