Placeholder

Waarom sporten goed is voor je relatie

Misschien krijgt dit je naar de sportschool.

1. Sporten vermindert stress
Wanneer je prikkelbaar bent, reageer je dat makkelijk af op je partner. Reageer jezelf de volgende keer liever af in de sportschool. Wanneer je beweegt, komt er endorfine vrij in je hersenen en dat verbetert je humeur.

2. Sporten is goed voor je seksleven
Een goede conditie, een flexibel en fit lichaam… Het zijn stuk voor stuk factoren die bevorderend zijn voor je seksleven. Verder verhoogt sporten je bloedsomloop, ook down there, en dat kan ervoor zorgen dat je dankzij het sporten meer zin krijgt in seks.

3. Sporten maakt je zelfverzekerder
We hebben allemaal weleens een dag waarop we ons niet sexy voelen en het liefst een wijde pyjama aandoen en aanhouden. Sporten is goed voor je zelfvertrouwen, dat blijkt uit onderzoek. Niet alleen goed voor je relatie, op andere vlakken in je leven komt dat net zo goed van pas.

4. Door te sporten, maak je tijd voor jezelf
Je hebt regelmatig tijd voor jezelf nodig. Je dagelijkse sportschoolmoment of die wekelijkse yogales zijn daar uitgelezen momenten voor. De momenten voor jezelf maken je een leukere partner.

5. Samen sporten komt je relatie ten goede
'The couple that plays together, stays together.' Wanneer het tijdens het hardlopen zwaar wordt, helpt het als je naast je kijkt en ziet dat hij het ook zwaar heeft. Je hoeft niet meteen samen naar het krachthonk te gaan, samen wandelen of een potje beach volleybal spelen, is net zo goed voor je relatie.

Beeld: Shutterstock