Placeholder

Gezocht: G-spot

Vraag: Steeds vaker hoor ik dat je niet alleen opgewonden raakt door stimulatie van de clitoris, maar dat er ook nog allerlei ‘G-plekken’ en dergelijke zijn. Ik voel me bijna een uitzondering omdat ik niet precies weet waar ze het over hebben… Waar vind ik die G-plek precies bij mezelf? Of verschilt dat per vrouw?

Antwoord: Seksuoloog Sanderijn van der Doef: 'Voor de meeste vrouwen is de clitoris de meest opwindende en erotische plek van hun lichaam. Er zijn inderdaad ook nog andere gevoelige plekken. In de media circuleren heel wat verhalen over G-, A- en andere plekken in of rondom de vagina.

Zoektocht
In de onderzoeken die daar tot nu toe naar zijn gedaan, worden al die plekken echter niet bevestigd. Alles wat we er tot nu toe over kunnen zeggen, is dat sommige vrouwen inderdaad een G-plek hebben en andere niet. De G-plek voelt wat boller en sponsachtiger aan en zit enkele centimeters vanaf de vagina-ingang aan de voor-wand. Lang niet alle vrouwen voelen een dergelijke gevoelige plek, en van de vrouwen die de plek wel voelen zegt een aantal er niet nog meer opgewonden van te worden. Datzelfde geldt voor een plek dieper in de vagina, meer tegen de baarmoedermond aan. Sommige vrouwen voelen daar een gevoelige plek, andere niet.

Nog meer gevoelige plekken
Verder zijn er ook vrouwen die gevoelig zijn op de plek tussen plasgaatje en clitoris. Die plek kan tijdens de geslachtsgemeenschap makkelijker door de bewegende penis worden gestimuleerd dan de clitoris zelf. Daardoor kunnen vrouwen soms klaarkomen tijdens de geslachtsgemeenschap zonder dat de clitoris werkelijk wordt gestimuleerd.

Het enige advies
Al met al zijn er heel wat verborgen plekjes in en rond de vagina te vinden. Maar die verschillen dus per vrouw. Het enige advies wat ik je kan geven is: probeer bij jezelf te ontdekken of je ergens een dergelijke erotische plek hebt. Zo niet, dan behoor je tot de meerderheid van de vrouwen die ook niets kan vinden, en die genoegen neemt en tevreden is met haar clitoris.'

Bron: Archief | Beeld: Shutterstock