Geen zin in seks, hoe komt dat?

Geen zin in seks, hoe komt dat?

Je libido is een stuk lager dan voorheen. Daar hoeft geen aanwijsbare reden voor te zijn, maar het zou kunnen liggen aan één van deze dingen.

Te weinig slaap
Je zal niet de enige zijn die structureel te kort slaapt. Wanneer je minder dan zes uur per nacht slaapt, kun je minder zin in seks krijgen.

Een slecht humeur
Mensen die last hebben van een depressie hebben vaak weinig zin in seks. Maar ook een slecht humeur, zonder dat je een depressie hebt, komt je seksleven niet ten goede.

Onzekerheid over je lichaam
Wanneer je je onzeker voelt over je lichaam, kan het voorkomen dat je minder zin hebt in je partner die je aanraakt.

Door de medicijnen
Sommige medicijnen hebben als bijwerking een verminderde zin in seks. Gebruik je (sinds kort) medicijnen? Check dan even de bijsluiter of dat misschien de reden is van jullie ingedutte seksleven.

Doordeweekse stress
Een lange dag werken, daarna een borrel of sporten. De drukte van de week kan zorgen voor een verminder libido. Zodra je je bed ziet, kun je alleen nog maar in slaap vallen.

Jullie smartphones
Je kunt wel tegelijkertijd naar bed gaan, smartphones, laptops en e-readers bevorderen de intimiteit in ieder geval niet.

Een ruzie van drie weken geleden
Niet uitgeprate irritaties zouden zomaar de reden kunnen zijn van het feit dat je geen zin hebt in seks. Onuitgesproken ergenissen en irritaties zijn een echte libido-killer. Uitspreken dus!

En nu?
Het kan voorkomen dat jij of je partner een periode lang geen of minder zin heeft in seks. Zodra het een issue wordt voor één van jullie beiden, is het belangrijk erover te praten en eventueel hulp te zoeken.

 

Heb jij wel eens last van minder zin in seks?