gezonde lunchtrommel

Winnen: een goed gevulde lunchtas vol gezonde producten voor je kind

Steeds meer scholen schrijven gezonde tussendoortjes, traktaties en lunch voor. En dat hoeft zeker niet saai zijn. Kijk maar naar deze goed gevulde lunchtas vol gezonde producten van BEAR. Santé mag er vijf weggeven!

Nu de zomervakantie er (weer bijna) op zit, begint de stress weer van iedereen op tijd klaar krijgen in de ochtend. Het vullen van de broodtrommels voor de lunch is een van de grote stressfactoren, want het moet én lekker zijn, maar ook gezond. Een combinatie die kinderen maar moeilijk vinden. Jij als ouder kan helpen om de lunchtrommel er zo gevarieerd mogelijk uit te laten zien.

Tips voor een gezonde lunch

Fruitmaker BEAR heeft een aantal tips!

Gezonde en lekkere variatie

Om voldoende vezels, vitamines, vetten en mineralen binnen te krijgen varieer je zo veel mogelijk met groente, fruit, beleg en ander soort tussendoortjes. Dit is niet alleen gezond, maar houdt de lunch ook verrassend. Zo is je kind iedere dag weer nieuwsgierig wat er dit keer in zijn of haar lunchbox zit. Een simpele boterham met kaas is een stuk leuker met een beetje tomaat of avocado. En een boterham met pindakaas en wat schijfjes frisse komkommer smaakt weer net even spannender dan alleen maar pindakaas. Heb je nog iets over van het avondeten, zoals rijst? Doe er een beetje groente en sla doorheen en je hebt een heerlijke salade.  

Kleurrijk

Niks leukers voor een kind dan een vrolijke lunchtrommel. Varieer daarom met structuur, vorm en vooral kleur. Rode aardbeitjes en snackworteltjes. Een doosje rozijnen en een hand verse walnoten of een volkoren wrap met bietenspread, kip en spinazie. Een beetje tijd over? Maak dan van bosbessen of courgette kleine pannenkoekjes met volkorenmeel.

Eigen regie

Uit onderzoek van een grote supermarktketen blijkt dat als kinderen zelf de lunchbox mogen maken, ze het lekkerder vinden en vaker opeten. Laat je kinderen daarom helpen bij het maken van hun lunch, waardoor ze het nog meer zullen waarderen en vol trots laten zien aan hun vriendjes op school.

Snel klaar

Uiteraard wil je geen uren in de keuken staan om de lunchtrommels te vullen. Maar dat hoeft ook niet! Zorg dat je altijd fruit of gedroogd fruit in huis hebt. Zo heb je altijd wat gezonds en langer houdbaars bij de hand, wat ook nog eens binnen een seconde in de lunchbox zit. Gedroogd fruit is dé ideale vervanger voor een zoet tussendoortje. Het heeft een lekkere zoete smaak waar kinderen dol op zijn, terwijl het tegelijkertijd een bron is van vezels, antioxidanten, calcium en magnesium.

Fun

We weten het allemaal, onze kinderen houden ervan om met eten te spelen. Dit is natuurlijk niet altijd ideaal, maar als je het leuk maakt, dan mag het soms best. Snijd bijvoorbeeld een appel in bijzondere vormen of teken een gezichtje op de schil van de banaan. Zo openen kinderen elke dag hun lunchtrommel weer met een grote lach open!

Win een schooltas vol gezonde producten!

BEAR tas

Wil jij je kind verrassen met een lekker én gezonde lunch? Doe mee aan onze winactie waarbij we vijf goed gevulde schooltassen met een gezonde producten van BEAR mogen weggeven!

Vul onderstaand formulier in om kans te maken.

Deze winactie loopt tot en met vrijdag 28 augustus 2020.

Winnen: een goed gevulde lunchtas vol gezonde producten voor je kind

Vul het formulier in. De velden met een * zijn verplicht.
  • Hidden
  • Vul het onderstaande formulier in om mee te doen aan de prijsvraag.

Gerelateerde artikelen