durf te falen

Win het boek Durf te falen

Als iets niet gaat zoals je wilt, kan dat voelen als een mislukking. Maar in plaats van te balen en je te verstoppen onder een dekbed, kun je je flaters ook omarmen. Hoe doe je dat? In het boek ‘Durf te falen’ van Elizabeth Day leer je hoe je dat kunt doen en jij kunt een exemplaar winnen!

 

Falen, fouten maken, hoe klein of groot ook, we vinden het allemaal moeilijk. Het liefst moffelen we onze minpuntjes weg, wijzen naar een ander of zijn te streng voor onszelf: ‘Zie je nou wel, ik kan het niet.’

Lees ook:Stap uit je comfortzone

Alles moet perfect zijn

Dat we geen fouten durven maken, heeft voor een deel te maken met de prestatiemaatschappij waar we in leven, denkt Remko van der Drift, directeur van het Instituut voor Faalkunde in Utrecht. Uit onderzoek blijkt namelijk dat bijvoorbeeld bij twintigers ‘het gevoel van perfect moeten zijn’ de afgelopen dertig jaar met maar liefst dertig procent gestegen is. Die enorme succesdruk is geen goede ontwikkeling: “In hun hang naar perfectie krijgen mensen een burn-out of worden ze depressief”, zegt Van der Drift. “Alles moet immers altijd maar goed gaan: kan niet bestaat niet. Tja, dat is een utopie natuurlijk. Begrijp me goed: ik ben niet tegen succes. Niets mooiers dan succes. Maar het is niet realistisch altijd succes te willen hebben. Want heel veel dingen gaan gewoon mis.”

Durf te falen

Gelukkig verschijnen er de laatste tijd veel boeken over hoe je je fouten kunt omarmen. Zo ook het boek van Elizabeth Day ‘Durf te falen’ dat nu in de winkel ligt. Het is een pijnlijk eerlijk boek over de dingen die soms vreselijk misgaan, wat je ervan kunt leren en hoe je het beter zou kunnen doen. ‘Durf te falen’. Is gebaseerd op de populaire Engelse podcast How to Fail With Elizabeth Day, een podcast die de dingen viert die niet goed zijn gegaan. Elke week vertelt een nieuwe gast over zijn of haar fouten en wat deze hen over succes geleerd hebben.

>> Luister hier naar haar podcast

Wil je het boek winnen?

Wil je kans maken op het boek Durf te falen? Santé mag vijf exemplaren weggeven. Vul onderstaand formulier in voor donderdag 30 januari 2020 als je kans wilt maken!

durf te falen

Bestellen

Wil je het boek liever nu al in huis hebben? Bestel hem dan hier.

Wil je je faalangst overwinnen? In het januari-nummer van Santé dat nu in de winkel ligt, kun je er meer over lezen.

Win het boek Durf te falen

Vul het formulier in. De velden met een * zijn verplicht.

  • Vul het onderstaande formulier in om mee te doen aan de prijsvraag.

Gerelateerde artikelen