kerstdiner

Zo red je een mislukt kerstdiner

4 tips om te redden wat er te redden valt.

1. Wees creatief met ingrediënten die je nog in huis hebt
Bak een stokbrood af en maak zelf kruidenboter. Met (zoete) aardappel, kaas, crème fraiche en kruiden maak je heel makkelijk een gratin. Ook met bladerdeeg kun je van alles doen, van een groentepakketje tot worstenbroodjes. Die verdwaalde pizza in de vriezer kun je in puntjes of vierkantjes snijden. Kijk of er nog ingevroren kliekjes in de vriezer liggen waar je iets mee kunt. Als toetje kun je een crumble maken. Het kruimeldeeg maak je met boter, bloem en suiker. Leg wat gesneden fruit in een ovenschaal, deeg eroverheen en crunchy laten worden in de oven.

2. Wees niet te perfectionistisch
Misschien vind je dat het eten niet allemaal goed gelukt is, maar misschien ben je te kritisch. Het gaat om de gezelligheid. Je gezelschap kan die iets te doorbakken biefstuk vast wel waarderen. Is één onderdeel compleet mislukt? Waarschijnlijk heb je nog steeds genoeg eten, dus raak niet in paniek.

3. Bestel iets
Wellicht is de pizzeria in de buurt open en kun je daar iets bestellen. In verschillende steden zijn er ook op eerste kerstdag supermarkten open. In geval van nood geef je iemand de opdracht om daar langs te rijden.

4. Vergeet niet dat kerst om de gezelligheid gaat
Uiteindelijk draait kerst om gezelligheid en samenzijn met geliefden. Loopt iets niet zoals gepland? Laat het je humeur niet verpesten, ga niet zitten mokken, maar geniet. Juist het kerstdiner waarop jullie aan de knakworstjes zaten, zul je nooit meer vergeten. Je zult het zien: het zal de herinnering zijn die over een paar jaar het vaakst wordt opgehaald.

Beeld: GettyImages, tekst Santé

Favoriet van de redactie

Best geteste tandenborstel 2022

Oral-B iO 9N – Black – Elektrische Tandenborstel
BESTEL HIER