Spinaziepannenkoeken
Heb je vaak verse spinazie over en weet je niet wat je ermee moet? Maak deze simpele spinaziepannenkoeken! Dit gerecht is niet alleen makkelijk en voedzaam, het is ook gluten- en sojavrij. Perfect als lunch of hartig ontbijt. Beleg de pannenkoeken met hummus, vegan mayonaise, groenten en/of verse kruiden.
Dit recept is voor 8 pannenkoeken.
Bereidingstijd
3 minuten
Kooktijd
15 minuten
Tools
Keukenmachine of blender, koekenpan
Ingrediënten
Voor de pannenkoeken:
300 g verse spinazie
200 g (spelt)bloem
375 ml amandelmelk
snufje zout
1-2 el olijfolie
Toppings (optioneel)
hummus, cherrytomaatjes kikkererwten, rode ui, verse peterselie, peper en zout, knoflookpoeder
Bereiding
- Was de spinazie en laat goed uitlekken.
- Doe de spinazie samen met alle andere ingrediënten voor de pannenkoeken (behalve de olijfolie!) in een keukenmachine of blender en mix tot een glad beslag. Het beslag moet een beetje dik zijn, maar nog steeds dun genoeg dat het zich in de pan kan verspreiden. Voeg bloem toe als het te dun is en wat amandelmelk als het te dik is.
- Verhit een kleine hoeveelheid olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat de olie goed heet wordt.
- Giet wat beslag in het midden, til de pan op en kantel hem om het beslag over de hele pan te verdelen.
- Als de bovenkant van de pannenkoek gaar is (en bubbeltjes krijgt aan de bovenkant), maak hem dan los en draai hem om met een spatel. Bak de pannenkoek nog 1 minuut tot de andere kant lichtbruin is.
- Herhaal dit vervolgens met de rest van het beslag. Serveer de pannenkoeken vers uit de pan of houd ze warm in de oven op lage temperatuur en afgedekt.
- Beleg de pannenkoeken met hummus, cherrytomaatjes, kikkererwten, rode ui, verse peterselie en wat peper, zout en knoflookpoeder, of kies je eigen favoriete toppings.
Inspiratie nodig voor vegan eten? Every Day Vegan van Lenna Omrani (Kosmos Uitgevers, ISBN: 9789021581309).

Tip van de redactie
Tefal Perfectmix BL811D Blender
