Sarah Ferguson: ‘Ik weet hoe het is om met je gewicht te worstelen’

De Britse hertogin Sarah Ferguson weet hoe het is om constant op je gewicht te letten. Om obesitas in Groot-Brittannië onder de aandacht te brengen deed ze haar verhaal in The Sun.

De Engelse hertogin strijdt al jaren met een schommelend gewicht. Jarenlang zocht ze haar steun in eten. Ze kwam aan en moest dan weer veel moeite doen om de overtollige kilo’s kwijt te raken. Ze schreef er verschillende boeken over. Zoals deze.

Klik hier

Obesitas

Als ambassadeur van de Britse hartstichting vindt ze dat er wat moet worden gedaan aan obesitas in het Britse koningsrijk. Door haar persoonlijke verhaal te delen in de tabloid The Sun wil ze aandacht vragen voor het obesitasprobleem.

Zo liet ze weten dat haar moeizame relatie met eten al op jonge leeftijd begon, toen haar ouders gingen scheiden. “Ik gaf mezelf daar de schuld van.”

Blijven letten op wat ze eet

Toen ze nog met prins Andrew was getrouwd, noemde de Britse pers haar ‘de hertogin van Pork’. En dat maakte het voor haar alleen maar erger. Gelukkig wist ze haar eetpatroon te doorbreken en voelt ze zich nu beter dan ooit, ook al moet ze nog wel letten op wat ze eet.

Advies

Om de strijd aan te gaan met obesitas in Groot-Britannië heeft ze wel een aantal ideeën:

  • Beperking van fastfoodreclames en
  • afschaffing van aanbiedingen op voedsel met veel vet, zout en suiker.

Bronnen: Lindanieuws.nl/ANP, beeld: Gettyimages

BESTEL HIER

Gerelateerde artikelen