Breast Measure

We zijn ontevreden over onze borsten en dat heeft gevolgen voor onze gezondheid

Maar liefst twee derde van de vrouwen is ontevreden over haar borsten. Daar kun je je niet alleen heel onzeker over voelen, het heeft ook gevolgen voor je fysieke gezondheid

Borsten heb je in allerlei vormen en groottes. Geen een boezem is hetzelfde. Toch zijn heel veel vrouwen niet blij met de grootte hun boezem. Dat blijkt uit onderzoek aan de Britse Anglia Ruskin University. Hiervoor werden 18.000 vrouwen uit veertig landen ondervraagd.

Lees ook:Pijnlijke borsten tijdens het sporten? Hier kan het door komen

Onderzoek

Zo’n 29 procent is wel tevreden over hun borsten. 48 procent had liever een grotere voorgevel gezien en 23 procent had juist een kleinere cupmaat willen hebben.

Gevolgen voor gezondheid

Volgens hoofdonderzoeker, professor Voren Swami kan die ontevredenheid over de borsten gevolgen hebben voor je gezondheid. Mentaal kun je te maken krijgen met een negatief zelfbeeld, maar als vrouwen minder tevreden zijn over hun borsten, zijn ze minder vaak geneigd om hun borsten te controleren op onregelmatigheden. Als je je borsten regelmatig checkt, is het makkelijker om te zien of er veranderingen zijn die je door een specialist kunt laten controleren.

Oudere vrouwen

Opvallend is dat hoe ouder je wordt des te minder belangrijk de grootte van je borsten is. Volgens Swami ervaren ouderen minder druk om het schoonheidsideaal van de perfecte borsten. “Ook zien ze de functionele en niet alleen de ethische kant van hun borsten door het moederschap en borstvoeding.”

Bron: HLN.be

Gerelateerde artikelen