Slapende Kat

Waarom het beter is om met een open raam te slapen

Slaap jij met de ramen dicht? Lees dan waarom het beter is om ze ’s nachts open te zetten. En ja, ook als het buiten ijskoud is.

Slaap jij het liefst met de ramen open? Of hou je ze de hele nacht dicht omdat je dat veiliger of warmer vindt? Het is een persoonlijke voorkeur zo blijkt. Toch is het beter om je ramen open te zetten als je gaat slapen. Er komt niet alleen meer frisse lucht je kamer binnen, waardoor de hoeveelheid koolstofdioxide die je ’s nachts inademt vermindert, maar het zorgt er ook voor dat je dieper slaapt. En dat maakt je overdag weer fitter.

Op een kiertje

In de winter vind je het misschien te koud om met de ramen open te slapen, maar kou is niet erg als je onder een warm dekbed of warme deken ligt, toch? Je zou bijvoorbeeld één raam op de kiepstand kunnen zetten. Zo duurt het langer totdat de koude tocht naar de vloer zakt. Probeer wel de temperatuur van je kamer in de gaten te houden. Een slaapkamer mag niet te warm maar ook niet te koud zijn. Vaak wordt gesteld dat de temperatuur tussen de 16 en 18 graden moet liggen, maar dit is geen gouden regel! De optimale slaaptemperatuur wordt bepaald door leeftijd, geslacht, slaapgewoonten of persoonlijke voorkeur. Maar frisse lucht in de nacht is wel voor iedereen belangrijk.

Tip van de redactie

Swiss Kussens
Swiss Kussens
BESTEL HIER

Foto: GettyImages
Bron: Vriendin

Tip van de redactie

Tunturi Cardio Fit R20 Roeitrainer
Roeimachine Ad
Bestel hier