Placeholder

Stoppen met borstvoeding door druk leven

Terwijl de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) adviseert minstens zes maanden lang de borst te geven, stoppen veel vrouwen voortijdig met borstvoeding geven. Een te druk leven is de voornaamste reden waarom moeders hiermee stoppen.

De meeste moeders (80 procent) beginnen wel met borstvoeding, maar na een half jaar doet slechts nog een kwart van hen dit. De combinatie van een druk sociaal leven en werk zorgt ervoor dat moeders vroegtijdig stoppen met borstvoeding.

Maatschappelijke druk
Kinderen die borstvoeding krijgen, kampen minder met infecties, het verkleint ook de kans op overgewicht en een hoge bloeddruk op latere leeftijd. Vooral de druk van de maatschappij om snel na de bevalling terug aan het werk te gaan, is de reden waarom vrouwen stoppen met de borst te geven. Het zwangerschapsverlof stopt voor de meesten namelijk al na drie maanden.

Werk
Moeders vinden het moeilijk om hun werk te combineren met de voedingen. Want op veel werkplekken is er geen geschikte plaats om af te kolven, velen hebben hier ook geen tijd voor. Ook vrezen velen dat hun kind bij borstvoeding niet genoeg voedingstoffen binnenkrijgt. Flesvoeding stelt moeders gerust omdat ze dan beter de hoeveelheid in de gaten kunnen houden, het gaat vaak ook sneller.

Er wordt nu verder onderzoek gedaan naar de mogelijkheden of een langer zwangerschapsverlof moeders helpt te overtuigen om langer borstvoeding te geven.

(